Het nieuwe jaar is weer begonnen. Ik kan niet anders zeggen.

Dus zeg ik het niet anders.  Op de 5e dag hing ik 's nachts al kotsend boven de emmer.

Heb je niets beters te melden? Iets 'inhoudelijks'?

Een jeukwoord van jewelste. Inhoudelijk. Eigenlijk is alles zonder enige inhoud. Zeker is, dat die opgeblazen joker in de VS totaal geen inhoud heeft. Gebakken, aangebrande vieze lucht.

 

We zouden ook dat woord niet meer noemen van het jaar. Trump niet en corona niet. Dat laatste is allicht helemaal onmogelijk. Dit is nu eenmaal coronajaar no.2

Kan nog niet door de plee, helaas

 

Die opgeblazen luchtballon past ook niet door het afvoerkanaal van de plee.

Wat een gedoe weer zeg. Ging het ergens over? Nee, nergens over. Het ging over hem, en hij is niks, dus.

Waar leidde het toe? Een aanval op de democratie in de VS. Dat gaat wel ergens over. Niet in het geheel van het universum. Het universum kent geen democratie. Er is slechts dictatuur van het universum en de universa. Mijn woordenlijst rekent het niet goed, maar buiten dit universum bestaan er nog meerdere universa.

 

Die zijn zoals ze zijn, en daar valt niet aan te tornen. Zeker niet door die kleine kriebels van mensenmijten. Onze Melkweg is ook niet weg te blazen of op te schuiven of af te schaffen.

Mijn moeder vond dat Japan na de tsunami opgeheven moest worden.

Het was er veel te gevaarlijk om te leven met de lekkende kernenergiecentrale. Dus weg ermee, door de plee.

Als ze nu nog leefde, zou ze dan vinden dat de VS ook maar opgeheven moeten worden?

Het zou mij niets verbazen.

 

Die opgeblazen paddenkoning lijkt ook niet op te heffen. Men wil nu nogmaals proberen hem

af te zetten. Dat schijnt te kunnen d.m.v. het 25ste Amendement, artikel 4. Dat bestaat nog niet zo lang in de VS, bij ons bestaat het geheel niet denk ik. Het bestaat sinds de jaren zestig.

 

"Maar er is nog een afzettingsprocedure ingewerkt in de Amerikaanse grondwet. Een procedure voor "dringende gevallen". Daarvoor werd in de jaren 60 het 25e amendement toegevoegd aan de grondwet. Het amendement moest verduidelijken wie de president zou opvolgen in geval van ziekte, overlijden of "het niet in staat zijn om te regeren".  

 

 

Het 25e amendement is al een paar keer gebruikt in de Amerikaanse geschiedenis, bijvoorbeeld toen vicepresident Gerald Ford president Richard Nixon opvolgde na diens ontslag of wanneer een president moest worden geopereerd (en verdoofd) en hij dus tijdelijk niet in staat was om te regeren.

 

Het amendement bestaat uit vier artikels. De eerste drie werden in het verleden dus al gebruikt, maar het vierde en laatste nog niet. Het is dát artikel waar nu over wordt nagedacht. Het bepaalt dat een meerderheid van de ministers akkoord moet zijn met een afzetting en ook de vicepresident, in dit geval Mike Pence, moet zijn fiat geven."

 

In deze wereld valt er altijd wel wat te verwijderen, te verschuiven of op te heffen.

Probeer Uranus maar eens te verschuiven.

[Zo'n amendement zouden we in Nederland ook moeten hebben. Ook wat betreft de belastingdienst waar geen kruid tegenop gewassen is. Een aanklacht mocht niet baten. Het hele zwikkie verschuilt zich achter de wet. De wet verschuilt zich achter de heren politici, in dit geval (en vele andere) allemaal kerels, die er een zooi van gemaakt hebben. De wet ligt onder een deken verborgen te bibberen achter hun ruggen, die ze recht houden al knikken hun knieën.

Asscher denkt zelfs dat hij de Heiland is, net als die Tru..die dikke dat denkt. Van die gasten die je boven de afgrond houden en dan zeggen dat ze je kunnen redden. Van die enge haantjes. Haantjes zijn soms heel groot en dik van de veren, maar kijk je naar het koppie dan kan er niet veel inzitten. Nog niet eens wat frisse lucht.]

 

Deze anus is op te heffen. Wegens gekte. Maar als ze hem voor gek weg willen zetten, zal hij niet toerekeningsvatbaar zijn voor zijn daden. Kan hij gewoon naar Af en hoeft hij niet naar de gevangenis. Niet wat dit opruien betreft tenminste. En ook niet vanwege hoogverraad. Dat denk ik maar zo, daarom schrijf ik dat. Moet toch enige inhoud geven aan mijn bestaan.

Inhoudelijk is mijn bestaan van nul en generlei waarde.

 

Dat is mijn visie op het micro universum dat mijn wezen is in deze woestijn van zongebraden wezens die allemaal schreeuwen om aandacht. Men noemt elkaar al snel aandachtsgeil, oei, ook maar toevoegen aan de woordenlijst, die loopt wat achter. Emoji. Nee, kent ie ook niet. Dom!

Mijn enige nut is dat ik de woordenlijst op deze pc regelmatig te vreten geef.

 

Ik las een artikel vanmorgen, dat me helemaal het gevoel gaf dat ik geheel verdwaald was in de tijd, dat ik in een parallelle universum terecht was gekomen. Als je woorden en begrippen, achteloos aan elkaar gebreid leest en je herkent er hoegenaamd geen, dan weet je, je bent officieel toegevoegd aan de lijst van 'ouderen'.

Je wordt ouder papa, je wordt ouder mama, je wordt ouder oma, je bent verschrikkelijk oud en je bent af

 

 

"Twitch werkt aan vervangende emoji

De streamingdienst zegt aan een vervangende emoji te werken. "We willen dat het sentiment en het gebruik van de PogChamp-emoji voortleeft. Het gaat om meer dan de persoon op de afbeelding en de emoji heeft een grote plek binnen de Twitch-cultuur."

 

De emoji toont het gezicht van de streamer Ryan 'Gootecks' Gutierrez, die woensdag controversiële uitspraken deed over de opstand in de Verenigde Staten."

 

Ik heb het toch maar even gegoocheld om er wijzer uit te worden, helaas, niet gelukt, het wijzer worden, want het gaat dus echt nergens over, zie de afbeeldingen beneden. En ik snap niks niet. Dan snap je het wel, dubbel negatief. Nee, dan snap ik het niet. Niks kan ik niet snappen. Iets dat niks is, lucht, leeg, nog niet eens lucht, kan ik niet snappen, begrijpt u wel?

 

Even tussendoor, stond net met mijn man te praten over die QAnon, die stroming die in onzin gelooft. Zij geloven in onzin, in niets eigenlijk, maar als je dat aan hun verstand wil peuteren geloven ze die 'onzin' niet. Het is een stroming die stroomt, geen stoppen aan, ook hier in dit land waar iedereen zo vreselijk verstandig en slim is, stroomt die lege stroom ook en al die nuchtere mensen zwemmen er in mee.

Volgens mij wordt onze 'slimme digitale thermostaat' op afstand bediend en staat het geregeld op 18 graden, zodat wij de verwarming hoger draaien, en zij er weer aan verdienen.

Als ik dit maar vaak genoeg hardop zeg, ga ik er vast wel in geloven.

 

Maar goed, waar was ik, o ja, ik voel me vreselijk oud en verloren in deze wereld! Ik wil daarom ook onmiddellijk gevaccineerd worden! Als eerste of tweede gaat niet meer, - Sanna was mij voor- maar dan zeker als 2021ste. Zij is het gezicht van

coronajaar no.2, na Irma Sluis van het eerste jaar, 2020. Oud en verloren, lost, verdwaald. En ik wil niks, maar dan ook niets te maken hebben met een of andere 'Twitch-cultuur'. Ga weg! 'k Krijg er een zenuwtrek van.

 

Wat een jaar. De aftrap is net gedaan en het is met mij al gedaan. Zakte zo in een zwart gat. Totdat ik de speech hoorde van aankomend president van de VS Joe Biden.

Sinterklaas is ook al niets meer, alles wordt ons ontnomen, Bram van der Vlugt overleden vorig jaar, Gerry Marsden dood ( 3 januari 2021, geen vuurwerk, geen doorzakken meer in café de Lege Luchtballon, maar nu heb ik Joe.

Sleepy Joe is the one for me. Geen idee. Schijnt dat ik op grijze oude knarren val. Komt mooi uit, nou wij daar

ook toe behoren.

 

Het was zo'n verademing om, toen Biden gekozen was en hij een Twitter account opende, Biden-Harris Transition, om er allemaal positieve dingen te lezen. En dan die speech van

Joe Biden, die alles behalve sleepy was. De eerste inhoudelijke speech, ontroerende speech, veelzeggende speech, doorleefde speech sinds Obama. Tja, inderdaad, 'wat moeten onze kinderen denken"?

Dan geloof ik weer in het normale, het bijzondere, het bijzondere van het normale. Hij kan nog vanuit de kinderen denken, hij denkt nog aan de kinderen, die het land zullen erven. 

 

"Op dit moment wordt onze democratie op een ongeëvenaarde manier aangevallen. Dit is geen protest, maar een opstand. Ik ben geschokt en verdrietig dat ons land zo'n duister punt heeft bereikt."

 "De woorden van een president betekenen veel, hoe goed of slecht de president ook is. Ze kunnen inwoners inspireren, of hen aanzetten tot acties." Volgens Biden moet Trump publiekelijk, op nationale televisie, oproepen tot het einde van de "opstand".

 "Normale beleefdheid en uitkijken voor elkaar moet opnieuw belangrijker worden dan het opstoken van haat en chaos. De Verenigde Staten zijn het land van eer en tolerantie. Dat is wie we zijn en wie we altijd zijn geweest."

 

Normaal in de zin van…normaal, medemenselijkheid, for the good of all, democratie, samenspraak, de wil om te werken aan een mooie toekomst voor de kinderen, werken aan een betere wereld. Halleluja, ik krijg er vleugels van, echt waar. Zonder hulp van Red Bull of Always.

Al voor kerst ging ik er van vliegen van al die opbouwende woorden op die Twitter pagina, maar tijdens deze speech,

steeg ik op en hing minutenlang stil in de lucht.

Geen lege lucht, maar lucht vol met hoop.

Volgeblazen met hoop. Volgeblazen is een fout woord.

Als ik het maar vaak genoeg zeg, wordt het wel een woord, met inhoud.

 

Gevuld met de heilige geest, een andere inhoud bestaat niet,

 

QAmen.

 

You Raise Me Up, Josh Groban

 

You'll Never Walk Alone, Gerry & the Pacemakers

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb