Broodje kaas is de Baas

donderdag 4 maart 2021

16:25

Waar je 'm blij mee kan maken is een broodje kaas. Bij mij loopt gelijk het speeksel door mijn mond. Food Porn met Mark. Wie had dat ooit gedacht dat ik iets hetzelfde had als Mark Rutte.

Het liefst eet ik nooit meer warm, niet meer koken, alleen nog bruine broodjes met kaas. Glas melk erbij.

Misschien heeft hij het ook nog nooit met een vrouw gedaan, samen, een broodje kaas eten. Of erna, in plaats van een sigaret opsteken, een hap uit een gezellige bol in de mond laten glijden en langzaam kauwend, genietend, doorslikken. Heaven.

 

Net nog naar de winkel geweest om het best geteste volkorenbrood bij Lidl te halen. En kaas, Goudse kaas, een kilo Goudse kaas. Dat wordt de titel van mijn boek. Een kilo Goudse kaas.

Door wie hun fijne volkorenbrood, -dat 'perfect in balans' is claimen ze-, getest is, wordt niet vermeld. Het is een vorm van 'framen'. Het brood komt in een plastic zak, wat eigenlijk al fout is, en in een frame. Het perfecte volkorenbrood, dat niet langs de therapeut hoeft. Zelfs niet in coronatijd. Personal coach is voor dit brood ook niet nodig, in het geheel of half ook niet.

 

Hoezo, in balans? Het brood is dus niet gestrest. Laat zich door niks en niemand opjutten of op de kast jagen. Net als Mark.

Het laat zich in de kast leggen en opeten, met kaas, eventueel met andere frutsels erbij, plakjes tomaat of tuinkers. Het laat zich kneden tot een klein balletje deeg, waarvan je denkt, is dit nou alles?

Door wie is dat spul van Lidl altijd zogenaamd getest? vraag ik me af.

Maar goed, het is lekker goedkoop. Alle aanbiedingen zijn meegenomen met je pensioentje voor twee.

Vraag me ook af of Rutte nou echt tevreden is met een eenvoudig bolletje met kaas, of is hij zichzelf aan het 'framen' vlak voor de verkiezingen? Ik ben een gewone jongen die van een eenvoudige bol met kaas al heel blij wordt.

Daarom hoef ik ook in het geheel geen vrouw, want er is niets heerlijkers dan zo'n zachte bol. Zoiets.

 

Nee, ik denk dat hij waarachtig was. Eerlijk, te vertrouwen. Nu eens een keertje. Op dit ene punt.

Voor het eerst dat we het ergens over eens zijn.

 

Eigenlijk mag ik niet eens kaas eten en melk drinken. Ik loop ook nog in leren jassen van de Kringloopwinkel.

Ik hoor nu bij de Partij voor de Dieren sekte. Zo voelt het een beetje bij hun. Daarom was ik eerder weer vertrokken. Ook daarom, en ik was nog geen vegetariër.

En omdat ze die subsidie voor het Oekraïne referendum hadden gekregen, maar het was mij niet duidelijk waar ze dat dan aan besteed hadden. Op een vraag van mij kreeg ik geen antwoord. Ik had er een vervelend gevoel over.

Het hele referendum gedoe liep uit op een zootje. 2016. Volgens Blok viel dat reuze mee, maar er was wat gebrekkige informatie. Afijn. De gebruikelijke warrige zooi, zoals we dat heden ten dage ook gewend zijn bij de vaccinaties en de coronaregels.

 

Het is een Nederlandse traditie om overal de bek over los te trekken en overal een mening over te hebben, maar vervolgens is er gebrekkige communicatie, of men begrijpt niet wat er nu eigenlijk echt gezegd wordt. Dat heb ik altijd bij officiële formulering, vooral op internet.

Gisteren nog geworsteld bij het Bel-me-niet-register. Ik dacht dat we geregistreerd stonden, maar ik had destijds al iets niet goed gedaan. Nu is ook ons nummer veranderd en wat nieuwe nummers erbij. Dus. Eerst een account aanmaken. Goed. Simpel. Heb ik al honderd keren gedaan. Ken al mijn wachtwoorden uit mijn hoofd, plus de nieuwe wachtwoorden voor de veiligheid. Not. Nu, zoeken dus, account aanmaken. Tien keer hetzelfde rondje, klik hier, klik daar, waar?! Gek word ik daar van. Vraag het mijn man, die dacht, zoek het lekker uit, en dan ineens, ik klik maar wat, oh, dit is dus waar je je inschrijft. Mij niet duidelijk dat ik er al was.

Nou ja. Heb alle nummers opgegeven, so far, so good. Vandaag niet door dat energiebedrijf gebeld, nog niet, de dag is nog niet ten einde. Ze proberen het in de morgen, de middag, de avond, voor het eten, tijdens het eten van een broodje kaas! Potverdomme!

Nou is het afgelopen ja!

Niemand belt meer….stil ja,…niks….nog niks haha, ik ga ze zelf maar eens bellen. 0732004180! Probeer het gerust, die mensen snakken naar wat contact in deze trieste eenzame tijd. Toe maar, bel maar, alles wordt nieuw, de hemel en de aarde.

Ik maak altijd overal een liedje van. Mijn ding, dacht ik. Komt die Dolly Parton met een liedje op het woord 'vaccin".

Ik had al een vrolijk lied gemaakt nog voor de eerste 'intelligente lockdown', een prachtig nummer op Ramona, maar dan corona.

En zo nog een paar. Maar ja, altijd iemand die baas boven baas gaat. En Dolly is een baas! Het is ook een koe, maar deze niet.

 

Even mijn mond leegeten. Wil geen kaas in de hoorn. In de hoorn, hoor mij nou. Dat is zo vorige eeuw!

Nee, ik bel ze maar niet. Kost weer geld.

 

Minister voor Wonen en Rijksdienst Stef Blok sprak tegen dat het een chaos zou zijn, maar erkende dat er sprake was van onduidelijke communicatie. Op 12 februari waren er meer dan zeventig aanvragen goedgekeurd, wat neerkomt op een totaalbedrag van 850.000 euro

 

"De beschikbaar gestelde twee miljoen euro was op dat moment zo goed als verdeeld: enkele aanvragen waren nog in behandeling. Er was voor meer dan vijf miljoen subsidie aangevraagd. 120 aanvragen werden niet toegekend omdat het budget overschreden was."

 

"Vier politieke partijen (D66, GroenLinks, PvdA en de Partij voor de Dieren) hebben subsidie gekregen.

Aanvragers van subsidie moeten na afloop van de campagne verantwoording afleggen aan de referendumcommissie over gebruik van het toegekende subsidiegeld."

 

Er werd toen door journalisten uitgevogeld wat ze daar nou mee gedaan hadden. Ik heb nog altijd geen idee wat de PvdD ermee heeft gedaan. Zal aan mij liggen.

Vraag mij ook af wat Jan Kluytmans met zijn centen gaat doen nu hij en de zijnen binnenloopt op de corona tests.

 

Gebrekkige communicatie ligt er ook aan dat we onze eigen schone taal helemaal niet meer kennen. Men doet tegenwoordig meer moeite alle straattaal en slang onder de knie te krijgen, dan de gewone Nederlandse taal.

 

Mark Rutte, Jinek, Wopke Hoekstra, alle groten der aarde zeg maar, hebben het over

"asje dit of asje dat. Maar asje nou zus en asje nou zo"

Werkelijk verschrikkelijk om aan te horen. Het begint al 's ochtends vroeg als ik NPO radio 1 aanzet.

Daarom luister ik tegenwoordig maar naar de Duitse zender NDR 1 Niedersachsen. 

 

Wopke maakt het nog fraaier. Heeft het over brejer, brejere, het breejdst.

Het moet niet gekker worden!

 

Iedereen heeft het over "ik besef me". Je hoort het nu overal, in talkshows, door schrijvers zelfs, mensen die universiteit gedaan hebben. Bij Buitenhof, op het Binnenhof. Iedereen beseft zich tegenwoordig een hoedje, maar niet dat ze de taal verkrachten. Wat ik vreselijk vind is dat een bekende oudgediende witharige schrijver met straattaal gaat staan dwepen. Net als oude mensen die nog eens hip willen doen op skeelers. Dat kan in Florida, in je bikini over de boulevard met je oude flabberige benen in skeelers de blits uithangen en de rest er ook bij.

 

Ik besef. Ik besef dat ik een taalpurist ben maar geen veganist. Ik besef dat ik er niet echt bij hoor, bij de Partij van de Dieren, (en de mensheid) omdat ik nog in de tweedehands leren jassen rondloop en ook nog melk en eieren nuttig, van dieren die met veel te veel op elkaar leven. Ja het is wellicht 'Beter Leven Keurmerk', één of twee zielige sterren, maar we moeten er vanaf.

Ik besef, dat ik beter sojamelk kan gaan drinken, maar dat lust ik niet en soja is ook niet goed voor de wereld. Er worden bossen voor gekapt, voor die rotzooi.

 

Ik realiseer mij! Dan mag het wel op mezelf terugslaan. Ik kan mijzelf wel slaan als ik mij realiseer dat we niet terug kunnen naar het zuivere bestaan, zonder dat het met de aarde is gedaan.

 

Ik realiseer mij dat alles om geld draait. Zelfs bij de Partij voor de Dieren. Ook zij kunnen zonder geld niet bestaan. Zonder geld is het met ze gedaan. Dus heb ik 20 euro overgemaakt om lid te worden. Mijn man is lid van de SP. Daar is het lidmaatschap de helft. Bij de Partij voor de Dieren wou ik ook 10 euro kiezen, want je kon iets in dat vakje schrijven, dus, ik kies niet voor de bedragen die er staan, ik wil 10 euro geven. Maar nee, daar was dat vakje dus niet voor bedoeld. Dat was als je veel meer wou schenken. Het was minimaal 20 euro, maar….dan kreeg ik wel het tijdschrift en het boekje van Esther Ouwehand. Boekje. Gelukkig niet te dik, want dat kost maar papier. Ook niet goed voor het milieu, besef ik, en realiseer ik mij.

 

Je kon wel kiezen voor een e-book, maar dan moet ik het lezen van het scherm, en dat vinden mijn ogen niet fijn.

Bij de bibliotheek mag je nog altijd niet naar binnen. Ik betaal veel geld voor nop. Kan er nog geen eens pissen. Ja, een poosje kon het weer, nou wat waren we blij haha. Daarom ben ik er lid, om in de stad ergens te kunnen plassen bij nood.

 

Maar je kunt er wel e-books downloaden. Heel fijn. Maar ja. Je wordt ouder mama, oma.

Met je hoorn.

 

Albert Heijn verkoopt in 2023 alleen nog maar kip met het Beter Leven Keurmerk

1 Maart 2021

 

"Albert Heijn verkoopt over twee jaar alleen nog maar kip met het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. De supermarkt maakte vandaag bekend dat in 2023 het reguliere kippenvlees in haar winkels is vervangen door vlees van dieren die minimaal hebben geleefd volgens de eisen van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming met één ster. Dat betekent vooral meer ruimte, maar ook een overdekte uitloop naar buiten. “Geweldig nieuws”, reageert Co’tje Admiraal, directeur van de Dierenbescherming.

Volgens haar is deze stap van Albert Heijn een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van het keurmerk van de Dierenbescherming. “Een intensief traject achter de schermen van alle betrokkenen leidt straks tot een beter leven van miljoenen kippen per jaar. Deze dieren zijn ook nog eens gezonder, stukken robuuster, groeien langzamer en hebben daardoor vrijwel geen antibiotica nodig. De Dierenbescherming is enorm verguld met de aankondiging van Albert Heijn en de signaalfunctie die er hopelijk vanuit gaat”. Eerder besloot Albert Heijn als eerste supermarkt het verse varkensvlees alleen nog maar onder minimaal één ster van het keurmerk aan te bieden."

 

 

Nou, Joepie. Geweldig zeg. Pfft, duurt ook weer twee jaar.

2023 pas, één zielige ster. Het houdt niks in. Ze framen zichzelf als zo'n geweldige winkel.

Het is allemaal bullshit.

Wakker Dier over Albert Heijn, september 2020

 

Wakker Dier roept vanaf vandaag alle Nederlands in een radiospot op om geen AH kip meer te kopen. Deze kip leeft namelijk in een overvolle stal, met zestien kippen per vierkante meter. “Met deze kip wil Albert Heijn klanten weglokken bij andere supermarkten. Het is onethisch om de kip te laten opdraaien voor deze concurrentiestrijd”, aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

 

Iedereen weet dat. We weten dat het niet waar is. We weten dat dieren lijden voor onze smaakpapillen mogen ze gillen.

 

We weten dat het fout is dat Mark Rutte en de VVD het land nog langer gaat lijden, uh, leiden, maar men gaat er zeker weten weer voor. We weten zoveel. We zijn en blijven zo dom.

Voor onze behoeften en genot, onze naar prikkels hunkerende hersencellen schreeuwen om gestimuleerd te worden. Ten kosten van het leven. De Britten kiezen voor hogere winstbelasting.

 

Om de extra uitgaven van de coronapandemie te compenseren, verhoogt de Britse regering vanaf 2023 de winstbelasting van 19 naar 25 procent. Dat heeft de Britse minister van Financiën, Rishi Sunak, woensdag bekendgemaakt bij de presentatie van de nieuwe begroting.

 

Zo! Dat zie ik Rutte nog niet doen in Nederland. Als de dood dat hij is dat bedrijven de benen nemen. 

Albert Heijn meer winstbelasting laten betalen en al die supermarkten die flink verdiend hebben aan de crisis.

Vanaf 2023, dokken AH!

 

Maar goed. De mens. Wat heeft de wereld eraan?

We hoeven nog net niet geruimd te worden.

 

Vooralsnog zitten wij opgehokt. Opgefokt opgehokt.

Met m'n broodje kaas

Rutte blijft de baas

En een eitje van de paashaas.

 

Leve de lockdown.

Maar we mogen drie dagen stemmen. Yes, heerlijk er even tussenuit.

Ik ga drie keer, net als Ollongren, die voordeed hoe dat dan in z'n werk gaat en

deed alsof. Ik schuif zogenaamd mijn stembiljet onder het plastic scherm

en trek het dan weer terug.

Ben je er toch even uit. Kicken toch. Nee, echt? Ja echt.

Nee, ik bedenk me. Zich bedenken, is wel wederkerig. Ik bedenk me, ik ga toch maar op de SP stemmen. Daar kun je wel lid worden voor een tientje haha.

Maar als ik iets bedenk, dan bedenk ik me niet. Ik bedenk een nieuwe partij.

Partij voor de lijpo's, de mafkikkers.

Partij voor de mensen die nergens bij horen.

Partij voor de Lost Souls. Eng. En als ik die partij realiseer, dan heb ik mij niet bedacht, realiseer ik mij nu. Als ik die partij realiseer, besef ik pas echt dat ik knettergek ben.

Of anders word je het wel

In deze mensenwereld.

Besef dat we allemaal denken dat we alles weten,

Maar we weten hoegenaamd niets.