De staf van Sintniklaas op 1,5 meter afplakken en ontsmetten

 

maandag 9 november 2020

15:19

 

Het aller, aller, aller mooiste, afgelopen zondag, weekend, week, dit jaar, afgelopen jaren, is dat…

De deurbel ging. Ik verwachtte ze al, want ze had me geappt, dat ze gingen wandelen, zij met Stijn in de wandelwagen, die hij ook als rolstoel gebruikt, en ze kwamen naar ons toe gewandeld in het zonnetje onder de blauwe herfstlucht.

 

Eindelijk ging de deurbel, oma's zitten dan toch verwachtingsvol, als kinderen die op bezoek van Sinterklaas wachten, te wachten. Verwachtingsvol wachten, klinkt dubbel en dat is ook dubbel en dwars.

 

Als een gekooide ijsbeer loop ik dan naar het raam boven, naar het keukenraam beneden en net als je iets anders doet, ding dong, daar zijn ze!

 

De rolstoel moest nog ons stoepje op omhoog en de drempel over getild. Hoe handig zo'n ding ook is, voor Stijn in eerste instantie, die er gelijk op wegfietste, met zijn armen, hoe handig zo'n ding ook is, het moet dan wel weer onmogelijke stoepjes opgehesen worden.

 

Maar dit keer ging het anders. Ze haalde hem er uit, zette hem over de drempel en zei ineens, pak maar zijn handjes. Ik dacht, huh? Wat gaan we doen? Terwijl zij de rolstoel bij de kladden greep, deed Stijn grote been bewegingen richting de zitkamer. Als een soldaat in het Russische of Noord-Koreaanse legen. Zo van, gaan met die banaan, ik ben bij opa en oma en nu naar binnen!

Ik liep achteruit, terwijl ik zijn handjes goed vastpakte en voelde zijn kracht en zijn enorme wil om rechtop te blijven staan.

Bijna vijf jaar is Stijn. We hadden het op gegeven moment los gelaten. Het idee dat hij eens zou staan.

 

Ze zijn flink met hem aan het oefenen geweest, met loopfietsjes, en van alles.

Met dit syndroom is het nog niet zeker of en wanneer kinderen die hiermee worden geboren, gaan lopen.

Speciale schoentjes als steun in zijn schoenen. De wereld aan hulpmiddelen, en nu begint het zijn vruchten af te werpen. Natuurlijk ook zijn wilskracht om mee te komen in de wereld, waar andere kindjes wel lopen. Hij gaat nu dingen zien en begrijpen.

 

Op de bank of stoel gaan zitten is voor hem als de Mount Everest beklimmen. Met een been op de zitting en een been die afzet, ligt hij dan in een houding van het zal me lukken en je denkt dat het gaat mislukken, maar nee, het ligt allemaal aan doorzetten en uithoudingsvermogen. Vooral in geloof in jezelf. Dat je het kunt!

 

In zijn geval heeft hij natuurlijk ook geluk, dat zijn lichaam in staat is dit te volbrengen. Kinderen die bij geboorte verlamd zijn, die kunnen nog niet eens aan dit gevecht beginnen.

 

Daarom hoop ik dat inenten tegen polio bijvoorbeeld verplicht gaat worden

 

Binnenkort, voor Kerst dit jaar krijgt Stijn de traplift.

Dat scheelt enorm veel sjouwwerk voor de papa en mama. De mama heeft al zoveel te verstouwen en te sjouwen, letterlijk en figuurlijk, dat ik, als haar mama, mij sinds bijna vijf jaar veel zorgen maak om haar welzijn. Ze heeft maar twee schouders. Ze is zo sterk en vastberaden.

Zo moeder zo zoon. Maar iedereen heeft grenzen. Elk lijf, elk mens.

 

Eigenlijk, zou ik over die Trump en Bidenzooi gaan schrijven. Verder weg van mijn bestaan. Maar ook daardoor was ik aangedaan. Wat een weekend. Zonder end. Trump geeft zich niet gewonnen. Biden is bezig met de Transition. Ik volg hem nu op Twitter. Krijg een belletje als er iets gepost wordt.

 

Het is niet eens ons land. We hebben eigenlijk geen ene reet met de V.S. te maken, hoewel, in de Tweede Wereldoorlog was het toch wel fijn dat ze er waren. Om maar eens iets te noemen. Anders waren mijn ouders, misschien weggejaagd uit de Gordel van Smaragd, in een land onder Hitler terecht gekomen en had mijn vader alsnog een ster op gemogen.

 

Heb nooit begrepen dat mensen in Nederland graag Amerika afzeken.

Waarom?

Het zijn onze bondgenoten van weleer. Met hen kun je je veiliger voelen in de wereld. Eerst geloofde ik in Jezus en God, paplepels, Sinterklaas als goede derde, de Heilige Geest was me wat te wazig, en later, toen bleek dat de wereld ook bestond uit gemene vijandige mensen en landen, toen de wereld als een vaag monster steeds meer aanwezig was op de achtergrond van mijn kinderlijke bestaan, angst voor Russen die (niet) kwamen, was daar ook Amerika, die als een oom agent zorgde dat er niets escaleerde, zo dacht ik. Als er iets gebeurt, is daar Amerika!

 

Afijn, ondanks bepaalde bewijzen dat zij ook mede schuldig waren aan bepaalde problemen in de wereld, zoals de anti-communisten hype, waren ze voor mij toch altijd een soort baken. Amerika zou komen helpen bij een derde wereldoorlog. Amerika was de grootste en de sterkste.

Nu, na vier jaar Trump, weet ik eindelijk beter. Oké, hij heeft ons wakker geschud, wat dat betreft.

 

En we weten tegelijkertijd hoegenaamd niks. Nederlanders denken altijd alles te weten en beter te weten dan iedereen.

Biden heeft net zijn zes speerpunten verkondigd en hop, er zijn alweer lulletjes rozenwater op fora, die eens even gaan vertellen, dat het wel heel leuk is, die paar punten van Biden, maar er ontbreken nog de volgende punten, en blah blah. Krijgt die persoon er ook nog zoveel duimpjes voor van mensen die denken dat ze God zijn en het goedgekeurd hebben.

 

Corona wil hij gaan bestrijden. Klein probleempje.

Binnenlandse productie stimuleren, Trumps belastingsysteem afbreken, zodat grote bedrijven geen belasting verlaging krijgen, en de vakbondsrechten herstellen

Anti-discriminatie wet voor LHBTI-gemeenschap, Equality Act, tegen discriminatie, op basis van seksualiteit en gender

11 miljoen immigranten het burgerschap garanderen d.m.v. een wetsvoorstel.

Trump's maatregelen op gebied van immigratie zoveel mogelijk terugdraaien. Hij wil het reisverbod opheffen van dertien landen en bovenal wil hij de 500 kinderen, die van hun ouders gescheiden zijn geraakt bij de grens met Mexico, weer met hun ouders herenigen.

Ik zou willen zeggen tegen mijn Christelijke psychologe, hallo, dit heeft jouw Trump op zijn geweten en jij vond Hillary een bitch? Allemachtig. Ik kan er zo kwaad over worden en ik woon hier en helemaal niet eens daar. Kun je nagaan wat dat land verdeeld is geraakt onder Trump. Ik wil die naam nooit meer zien, horen, lezen of schrijven, maar helaas. Dat gaat nog wel een tijdje duren.

 

Punt 5 Herstellen van de internationale betrekkingen, vertrouwen bondgenoten terugwinnen! Dat zegt al zoveel van de kolerezooi die Biden te wachten staat, samen met Kamala Harris. De United States of America is een land waar in gegrift is met een reuze mes. Waar in gehakt is alsof het sociale landschap na  het Pleistoceen, Eioceen en wat heb je voor cenen, ontwaakt is in deze tijd, maar dan miljoenen jaren ouder. Je wordt wakker, kijkt in de spiegel en je 5 jarige snoet is ineens stokoud doorgroefd.

 

Gelukkig wil Biden ook weer tot de WHO toetreden en weer meedoen aan het Klimaatakkoord van Parijs! Alle groeven, gaten en spelonken moeten weer dichtgegooid worden. Ook het Amerikaans-Russische verdrag omtrent nucleaire wapens wil hij verlengen.

 

Hij wil bondgenoten raadplegen voordat hij besluit over zijn beleid rondom de betrekkingen met Peking en het instellen van Amerikaanse tarieven op Chinese producten.

 

Amerika moet de tijd weer 4 bizarre jaren terugdraaien. Alsof ze onder een regime geleefd hebben, zoals wij toen, lang geleden, onder Hitler.

 

Nou wil ik die Trump niet met Hitler vergelijken, maar het hele landschap was, is veranderd. Er moet zoveel hersteld worden en weer worden opgebouwd.

 

Punt zes.

Het klimaatbeleid van de Obama-regering in ere herstellen, steenkool en gas terugdringen, methaanemissies van olie- en gasproductie reduceren.

 

Ik neem aan dat er ook meer respect zal komen voor de Native American population. Daar werd onder Trump finaal overheen gewalst. Zij waren toch de Joden van heilstaat Trump. Het ging hem om olie. Ze vochten terug, in de kou bleven ze daar wacht houden tot ze werden weggeslagen door de lokale overheid.

“The Sacred Place Where Life Begins,” by the Gwich’in people and is crucial to their food security and way of life. Drilling in this sensitive area would pose an existential threat to the Gwich’in Nation.  In a letter to 11 major banks, 15 Democratic senators urged the banks not to fund drilling in the area. The letter states “Protection of the Arctic National Wildlife Refuge is not only intrinsically important, it is also critical in the broader context of wilderness protection, Indigenous rights, working to combat climate change, and preparing the U.S. economy to weather the growing impacts of the climate crisis.”

 

Van <https://www.culturalsurvival.org/news/presidents-day-2020-11-ways-trump-dishonors-native-americans-how-natives-fight-back>

 

Since December 2018, at least five Maya children have died at the U.S.-Mexico border died under the custody of Customs and Border Protection, and one Maya young woman,Claudia Patricia Gómez González, was shot and killed by a Border Patrol agent. Those responsible for these deaths continue to enjoy impunity under President Trump.  The D.C.-based International Maya League staged a protest outside of the Department of Homeland Security in January.

 

Van <https://www.culturalsurvival.org/news/presidents-day-2020-11-ways-trump-dishonors-native-americans-how-natives-fight-back>

 

 

 

Het was geweldig dat Joe Biden gewonnen had, heeft. Maar de zegen is nog niet binnen zoals te verwachten was met zo een rare snuiter als T.

 

Dit zijn nog maar zes punten, met uitbouw. Elk punt heeft zijn sub punten. Maar de Nederlander oordeelde dat het niet genoeg was. De Nederlanders weten het altijd en altijd beter. Wat zijn we toch een naar, irritant volk geworden. Of het zit in de genen.

 

Er komen ook een speciale klimaatafdeling in het Amerikaanse Ministerie van Justitie, die gaat handhaven op vervuilers. Het streven van Biden en Kamala is een volledig schone economie in 2050.

 

Ik vermoed dat de gemiddelde Nederlander nog niet eens het hele artikel gelezen heeft. We weten zonder te lezen wel hoe alles zit. Wij zijn God. Ja toch. God met twee vingers in de neus.

 

Maar goed, verder was ik verbaasd vanmorgen, wat dichter bij huis

Over twee artikelen bij Rtl.

Een over Sinterklaasfeest en intochten die niet doorgaan.

"Los van Sinterklaas krijgen kinderen op hun eigen manier mee wat de gevolgen zijn van corona", vertelt pedagoog Marcel van Herpen. Daar kun je mee spelen, want kinderen die in Sinterklaas geloven, leven volgens Van Herpen (pedagoog!) in een magische wereld. "Sinterklaas bestaat voor hen echt. Als iemand zich in het bijzijn van de kinderen omkleedt als Sinterklaas, dan ís diegene Sinterklaas."

Als Sinterklaas wel komt en kinderen mogen niet op schoot, dan kun je ze de staf, afgeplakt op 1,5 meter, laten ontsmetten. Van Herpen: "Zo weten ze welke afstand ze moeten houden en hang je er via spel meteen een actueel thema aan."

 

Van <https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5195344/geen-intocht-sinterklaas-piet-dit-vertel-je-kinderen>

 

Sorry, maar hier hebben we zo om gelachen aan het ontbijt, lijkt wel weer lang geleden. Inmiddels is er weer een boel gebeurd, waaronder de levering uit Duitsland van een wastoren die we gewonnen hebben met puzzelen.

Het klinkt een tikje fout allemaal als je er melig tegenaan kijkt.

 

En dat word je er wel van. Dit soort klein spul in dit kleine land, waar deskundigen voor uit de kast worden getrokken of een blik voor wordt opengetrokken.

 

Net of je down the rabbithole als Alice in Wonderland verdwijnt of terecht komt, het is maar hoe je het leest of opvat.

Wat een gedoe. En deze dan: Gemeente Amsterdam: Geef kinderen geen snoep, maar spruitjes met Sint Maarten

Dat staat te lezen op de site van de gemeente. Daarin adviseert ze Amsterdammers om Sint Maarten dit jaar op een veilige manier te vieren.

"Laat uw kind liedjes aan uw eigen voordeur zingen. Gewoon, voor ú. Beloon dat met een snoepje, of 'iets gezonds' natuurlijk! Spruitjes bijvoorbeeld", schrijft de gemeente. "Net wat u het beste vindt. Want dit jaar heeft u dat helemaal zelf in de hand."

 

Van <https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5195833/spruitjes-sint-maarten-amsterdam-snoep-coronavirus-thuisblijven>

 

O mijn God! Dit is echt te erg. De overheid die zich vaderlijk of moederlijk opstelt tegenover volwassen ouders, tenminste, ik neem aan dat de meeste ouders ouder zijn dan 18 jaar.

'Want dit jaar heeft u dat helemaal zelf in de hand', aaarrrgggh gatverdamme.

Zou dat tekst zijn van de burgemeester? Burgemeesteres, ieuw, dat klinkt helemaal fout.

Hoe heet ze ook weer, Famke Louise nee, Femke Halsema! Ja die.

Je kan veel van Famke Louise zeggen, maar dit soort rare shit zou zij niet in de mond nemen.

 

Femke Halsema daarentegen…

 

Het wordt nog erger:

 

"Behalve het advies om kinderen spruitjes te geven aan de deur in plaats van snoep, zijn spruitjes ook goed te gebruiken in een spel, meldt de gemeente. Bijvoorbeeld bij 'snoepjesmemory'. "Dit spel kunt u ook spelen met bijvoorbeeld tomaten, worteltjes, radijsjes, of spruitjes", schrijft de gemeente. "We zeiden al: dit jaar heeft u dat allemaal zelf in de hand."

 

Van <https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5195833/spruitjes-sint-maarten-amsterdam-snoep-coronavirus-thuisblijven>

 

Dus, eerst moeten de kinderen buiten in de regen, hagel sneeuw, bij hun eigen deur gaan zingen, de longen uit hun lijf en dan zegt moeder, of vader, - het is maar wie de uitverkorene was-, dan zegt moeder vriendelijk (als altijd), goed zo, hier heb jij een paar heerlijk spruitjes!

Gaan we straks een superleuk spel spelen, snoepjesmemory!!

Dan kunnen jullie watertanden over snoepjes die jullie niet krijgen haha!

Ik ben God, ik heb het allemaal in de hand dit kutcoronajaar hahahaha!

En 5 december mogen jullie de staf van Sintniklaas op anderhalve meter afplakken en ontsmetten, of anders kan de oude zak niet komen.

 

Oké, later!

Maak jouw eigen website met JouwWeb