Dodenherdenking, pavlovbijen en geraaskal van een gek of zoiets

dinsdag 4 mei 2021

16:12

 

Veteranen die in de stress schieten van een horde tonguitstekende Pavlovbijen, dat moet je niet hebben.

Honderdvijftig bijen zijn getraind om corona waar te nemen. Jawel. Getraind met suiker. Met suiker krijg je mij ook getraind. Ben van de wijn…af, (in tegenstelling tot Martien, die juist van de wijn is en ongegeneerd reclame voor zuipen maakt, maar toch hou ik van die mafkees die zijn tong uitsteekt naar verslaafden en kinderen die dat nog kunnen worden) ben van de alcohol en de sigaretten af! Maar suiker, in de vorm van snoep, jemig de pemig.

Dan vlieg ik ook langs het defilé van bejaarden, sorry, gepensioneerden in de vaccinatiestraat, als er aan het eind een zakje Haribo ligt of zoiets.

 

150 bijen getraind om in het voorbij vliegen de tong uit te steken. Met die tong doen ze het allemaal.

Ze krijgen ook een militaire uitrusting met stevige kisten voor de poten. De uitrusting laat nog even op zich wachten i.v.m. solvabiliteitsproblemen van defensie.

Het scheelt dat ze nu ook zonder de suikerbeloning doen waar ze voor getraind zijn, de bijen, niet de soldaten. Het scheelt een slok op een borrel, zeggen ze wel es.

Niet dat die bijen ook nog eens aan de drank zijn. Ze krijgen vooraf sowieso een blaastest. Hebben bijen eigenlijk een blaas?

 

Gelukkig is het Bevrijdingsdefilé in Wageningen wederom afgelast, hoewel het leger met de laatste krachten wel wilde bijdragen aan de herdenking in Wageningen met muziek, vaandeldragers, rekwisieten en een erewacht, van 2x2 man/vrouw.

 

Rekwisieten bestaande uit speelgoed geweertjes en pistolen met een stevige waterstraal.

Maar goed, gered door de bel, uh, door corona. Het is in Wageningen ook dit jaar afgelast.

En als ik het weer zo zie, maar beter ook.

Dit is echt vreselijk jankweer. Storm en regen. Het nieuwe hek van de buren houdt nog altijd stand. De vraag is Hoe Lang? Dat grapje mogen we niet meer maken. Het heeft ook al een baard zo lang als die van vader Abraham. We mogen ons nog wel afvragen waar hij de mosterd vandaan haalt. Ik wist trouwens niet dat hij dat zo lekker vond.

Als dat niet godslasterlijk is tenminste. Abraham was toch een soort Mohammed. Maar goed, ik drijf af. Als altijd. Het is de wind, za'k maar zeggen.

 

 

Het is dus vreselijk vies weer vandaag, Dodenherdenking, 4 mei.

 Storm en regen. Mijn eega heeft vanmorgen vroeg zijn eerste vaccinatie gekregen met Pfizer. Hij wel. Het betere en duurdere spul. De koning zal wel Moderna, het duurste krijgen, tezamen met zijn lieftallige gezin. Dat kunnen ze heel best zelf betalen, maar laten we niet kinderachtig zijn.

 

Toen hij, mijn eega, niet de koning, op weg ging naar de vaccinatiestraat van de GGD, was het droog en rustig, toen hij thuiskwam ging het  al snel tekeer met het weer. Pijpenstelen!

 

Zo kun je net geluk hebben, tussen de buien door.

 

Wij leven nu al een tijdje op deze aarde,- daarom zijn wij oudjes al voor de helft gevaccineerd-, maar tot dusver hebben wij in dit uithoekje geen oorlog meegemaakt. Even afkloppen. 76 jaar vrede, waarvan wij een goed deel hebben mogen beleven.

(De andere helft wordt bij mij pas na 12 weken, nu nog 10 weken, gevaccineerd.

Nou weet ik niet of nu mijn linker- of rechterhelft….of onder of boven…) 

 

Tussen de buien door. Tenminste, het is niet te hopen dat er nog een oorlog aan staat te komen. Dat weet je maar nooit natuurlijk.

Is dit een rustperiode tussen twee oorlogen of zijn we in de eeuwige vrede terecht gekomen? Zijn we al dood? Nee, dat toch niet. We voelden allebei die vaccinatie, we bloedden er ook bij, dus volgens mij leef je dan nog.

 

We weten niet wat ons nog te wachten staat, maar bovenal, wat onze kinderen en kleinkinderen nog te wachten staat. Gelukkig weten we het niet, of mochten we maar weten dat er niks meer gaat gebeuren wat betreft oorlog in deze contreien. Dat zou een hoop grijze haren schelen tussen de krulspelden.

 

Ik vroeg me af wat permanenten kost tegenwoordig. Die leeftijd heb ik, maar het haar heb ik nog niet, noch de centen.

Blijkt dat permanenten weer helemaal hot en happening is! Wat het kost zoek je zelf maar uit.

Ik wist niet eens dat het weg was, maar nou gaan ook jongeren het doen. Hun haar verpesten.

Je kunt het ook alleen doen als je niet eerder je haar hebt verneukt door allemaal verfbadjes met chemicaliën. Want bij permanenten wordt het haar helemaal naar de kloten geholpen.

Hot en happening. Maar je hebt dan wel prachtige pijpenkrullen. Tot ze van je kop vallen.

Echt alles wat weg is, komt vanzelf terug. Of lijkt het weg, maar liggen de kunstkrullen permanent te sluimeren als soldaten in donkere diepe greppels om op een dag weer op te duiken, zoals kwaad dat immer doet…

 

Nou vind ik persoonlijk die Covid-19 ook een beste vijand. Over de hele wereld. Wat dat betreft is er al een 'wereldoorlog' aan de gang. Al het tweede jaar van Dodenherdenking tijdens de 'bezetting' door corona.

Iemands huis was beklad met het woord 'Covid=Fake' terwijl diegene in het ziekenhuis was opgenomen met corona.

Er zijn mensen die het niet willen geloven, die het niet willen weten, terwijl mensen bij bosjes doodgaan in bijvoorbeeld India. Niets helpt om de waarheid te laten doordringen. 

Gelukkig begrijp ik die lui niet, die het niet willen weten.

Er zijn altijd mensen, die het niet willen weten.

Toen niet, nu niet en nog altijd ontkennen zij de Holocaust, de gaskamers

de stapels met...haar, dood haar, waar het had moeten krullen.

 

Zalig zijn de simpele van geest, en idioot zijn ze ook.

 

In India zijn 211.853 mensen overleden aan Covid-19, het hoogste aantal ter wereld na de VS, Brazilië en Mexico.

 

Ziekenhuizen kunnen de druk niet meer aan. Er is een gebrek aan zuurstof. Maar in Nederland zijn er paljassen die lekker op mensen hun ramen gaan klaaien, kladderen, terwijl die mensen naar het ziekenhuis zijn afgevoerd, naar de IC, naar dat laatste bed, waar nog net een verpleegster op de laatste benen naast wankelt om hulp te bieden.

 

Dan nog die poster van Forum voor Democratie. Waar ging dat over? Geraaskal van de grote leider. Geraaskal over de ruggen van vele zieken en verzorgend personeel en van miljoenen doden die wij herdenken.

Het grootste gevaar is blijkbaar niet eens corona, maar de hersenverweking waar enkelen aan lijden. Leden de leden maar in stilte in een hoekje, maar nee, ze willen het hele land, zo nodig de hele wereld aansteken met hun lamme gelul.

 

Thierry de Slingeraar

"Al decennia politiseren onze tegenstanders de Oorlog om de massale immigratie, Europese machtsfantasieën en moderne kunst te pushen. Nu zeggen wij: zullen we op 5 mei ook even stilstaan bij de vrijheden die we in 2020/2021 zijn kwijtgeraakt? Dat zou niet mogen? Wat een hypocrisie."

 

Moderne kunst te pushen? WTF? Moderne kunst slaat hier helemaal nergens op, gepusht of niet gepusht. Massale immigratie slaat in deze ook nergens op. Onze vrijheden zijn ingeperkt om het virus te boven te komen. 

Ook in het noorden van dit land, is er geen bed meer over op de IC's. In geen een ziekenhuis.

Je moet nu niet een hartaanval krijgen. Mijn eega had het 'gelukkig' 5 jaar geleden, je moet er nu helemaal niet aan denken, hopelijk niet nog eens, zeker niet zolang er geen bed maar over is op de IC's.

Als nu een van ons...

 

Europese machtsfantasieën, nou, over fantasieën gesproken, het is een dolle boel in de bovenkamer van Thierry

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/05/04/de-vrijheidskitsch-van-het-kamerlid-b-fvd-a4042273.

Daar vliegen ook wat opgefokte bijen in rond. Ik hoop dat ze tijdens het rond zoemen de tongen uitsteken.

 

Maar ja. Dwazen met holle frasen zijn van alle tijden. Vooraan die rij met verwoestend gerochel staat voor mij nog altijd Hitler.

Er zijn mensen die graag in die stinkende schaduw willen staan, en erin wentelen in hun nette pakken.

Ze kruipen als zombies uit hun greppels…

 

Printen posters en kalken rare teksten.

 

We zitten in de vooravond van een lange oorlog, met dwazen die te allen tijde, onder ons zijn, die met een glimlach de vreselijkste dingen formuleren.

Waar heb ik dat toch eerder gehoord?

 

Maar gelukkig wil hij zelf al 'vluchten',

"Naar Madagascar ofzoiets."