Het is wat het is

woensdag 10 februari 2021

13:29

 

En ik moet weer een pis, allemachtig. Ik kom nooit aan dat schrijven toe.

Zou ik eindelijk beginnen, bericht van onze dochter die gaat trouwen, hopelijk.

De trouwauto is een oude Citroën, kan niet tegen vrieskou en ook niet in de sneeuw rijden.

Hij kan dan ook niet haar huis bereiken. Of ze naar de bushalte kan lopen? Nou nee, dus, haha, met haar mooie schoentjes en kousenvoetjes.

Dan moet ze haar moonboots aan, onder de trouwjurk, OMG!

 

Dat is gelukkig opgelost. Onze oudste dochter komt met haar auto bij haar zusje logeren.

Prettig geregeld. Leuk dat sommige problemen geen problemen blijken te zijn. Zij rijdt haar wel naar de bushalte waar de trouwauto dan op haar wacht. Maar wellicht wordt die helemaal van het menu geschrapt door de omstandigheden.

 

Intussen racen twee karretjes van de gemeente met sneeuwschuivers eraan, door onze straat, niet om in onze straat te vegen, ze knetteren zo over de sneeuwbulten heen en verdwijnen om de hoek. Ze hebben ons vast afgeluisterd in de privé sfeer van WhatsApp.

 

Afijn, ik wilde dus gaan schrijven, tot mijn dochter appte met het leed dat trouwen heet en coronatoestanden

 

Het valt heel erg mee in vergelijking met andere privé apps van bekende Nederlanders in de Elsevier. Ik print het hier. Niet omdat het moet, maar omdat het wel mijn hele story, journaal, opleukt en opfleurt door de ballenbak en het toetje van Stijn.

 

Tekst gaat door onder de plaatjes.

 

Papa gaat met Stijn naar de andere oma en ze gaan samen de trouwroute checken of er wel sneeuw geruimd is voor trouwerijen.

We hebben wel een mooie parkeerticket gekregen, met plattegrond op de achterkant, maar je mot er ook nog kenne komme.

Gelukkig mag je voor trouwerijen wel meer dan één persoon uitnodigen. Dan konden ze gewoon samen gaan. Maar dan heb je geen getuigen. Problems, problems.

 

Deze hele week heeft onze dochter vrij genomen vanwege haar trouwdag. Dat kwam mooi uit, hoefde ze niet in die ijzige kou naar het werk. Het is er sowieso al snel erg koud in dat oude pand, om te zitten computeren.

Ze kunnen niet thuiswerken, omdat ze ook in de opslagruimte moeten werken.

Het is ongelukkig gekozen, de trouwdag, wie had dit koufront verwacht? Niemand natuurlijk.

We wisten nog amper hoe zoiets eruit ziet. Nou weten we het. Helemaal.

Stijn heeft het nog nooit meegemaakt. Ja wel een keertje sneeuw gezien geloof ik.

 

Voor veel kinderen was dit de eerste keer met sneeuw, ijs, en sneeuwduinen.

Moeten ze nu juist naar school, in de lockdown. Veel scholen gingen dan toch niet open, ook door ziekte van collega's en leerkrachten moeten er maar weer kunnen komen.

Treinen reden niet. Bussen met mate.

Ik weet niet hoe de vlag er nu bijhangt wat betreft het openbaar vervoer, heb wel een bus gezien.

Dan moet ik dat weer op internet checken, ben je zo weer een uur verder. Scholen die open zijn moeten desondanks wel de ramen open houden om te ventileren vanwege corona. Vreselijk. Niet te doen. Het is wat het is.

Die uitdrukking hoor ik dit jaar erg vaak voorbij komen. Het is wat het is. 't Is wat 't is. Wij zeggen in Drenthe:

't giet zoas 't giet.

 

 

 

Internet is de vreselijkste afleider in de wereld. Voor mensen als ik niet te doen. Al sluit ik me er ook voor af. Anders werd ik gek. Gekker dan ik al was.

Dat wil je niet meemaken.

Tenminste, ik niet. Mijn man ook niet. En die kerel met zijn stinksigaar ook niet.

Bah,bah. Qua gebeurtenis is het klein bier.

Niet het vermelden waard, eigenlijk. Maar gelukkig had ik geen shotgun bij me. Ik kan zo kwaad worden. Meestal slaat het naar binnen. Maar als ik er ook maar iets naar buiten laat komen, gaan de emo-sluizen open. Niet dat ik ga janken, dat gebeurt eerder als ik het binnen houd. Maar dan ga ik wel met de mond in 't geweer. Dan houd ik ook vast. 

In de winkel na vreselijk stinkende sigaarman, en na in de Lidl door een rij mensen te zijn afgesneden, ik heb twee getuigen die ook zagen hoe de rij lieden naar de nog te openen kassa 6 sprintten, mij de pas en de adem benemend, toen stond ik even zo vol achter mijn mondkap, dat het water mijn ogen dreigde uit te springen in een soort kamikaze actie, springen, weg hier.

Ik kon de druppels tegenhouden.

O, shit, die klote app, telefoon weer wakker schudden, gezichtsherkenning werkt natuurlijk niet met die stomme mondkap, mijn bril in mijn tas vanwege condens, beetje kippig het patroon van de schermvergrendeling trekken, dan de Lidl pluskaart aantikken, hallo zeggen tegen de kassière, nadat je tien minuten op de twee klepkato's voor je hebt moeten wachten. Die ene roept nog toen ze eindelijk vertrok, ik heb jonge benen, haha, tegen die vriendin. Ik zei vanachter mijn lapje, nou ik niet!

Toen die vriendin nog afrekenen. Ik kreeg het echt even te kwaad. Maar ik pakte mezelf bij elkaar. Wat een klote jaar.

Gelukkig ben ik altijd onbewapend. Ik kan ook heel ontwapenend zijn. Maar als iemand zo tegen me gaat schreeuwen als die sigaarfreak, dan verstijf ik en talm, draal, alles gaat in slowmotion.

Denkt die vent helemaal dat je achterlijk, seniel bent en een stomme buitenlander die de taal niet verstaat. Nee, die vent denkt helemaal niet.

 

Ben er zo klaar mee. Maar die gasten kunnen zich koning wanen als baas van de oudpapierbak.

Nou, geniet er maar van. Zal niet lang meer duren, met die vieze gewoonte.

 

Met een zakje karton en wat papier ga je geen ouderen de papiercontainer in blazen, debiele achterlijke idioot!

 

Echt waar, gelukkig had ik geen shotgun bij me. En dan slik ik nog pilletjes ook. Nee daar ben ik niet verlegen over. Die kloot had ook een pilletje moeten innemen.

 

Intussen zit Europa met grotere problemen. De EC onder voorzitterschap van Ursula van der Leyen heeft de hele vaccinatieprocedure zwaar onderschat.

Kan gebeuren. Ze is door het stof gegaan.

 

"We waren te laat met het goedkeuren van coronavaccins", zegt ze. Ook "waren we te optimistisch over de massale vervaardiging, en misschien rekenden we er te veel op dat wat we hadden besteld ook op tijd geleverd zou worden".

 

Ze kregen maar 40 miljoen doses voor het eerste kwartaal, de helft van wat ze hadden besteld.

En ze dachten dat er een hele hoop naar Groot-Brittannië en Ierland was gegaan. Ierland hoort gewoon bij Europa, maar dat was ze even vergeten. Ach ja, kan gebeuren.

 

Alles verandert ook zo snel. Het arme mens kan het gewoon niet bijbenen of zo. De EC zou moeten voorkomen dat er oponthoud komt en er kleinere landen opzij gedrukt worden bij de bestellingen van vaccins. Ze hebben het tegendeel bereikt. Klasse.

Maar de beste stuurlui zitten te tikken thuis, voor de flatscreen, die hang ik er vanwege de ogen aan, met verwarming en een zonnetje erbij. Joechei.

 

Nou ja, 't giet zoas 't giet en soms giet het geheel niet.

De overheid heeft bekende oude Nederlanders ingehuurd om ouderen te manen zich te laten vaccineren. Vaccineren kun je leren. Nee, dat bedoel ik niet. Gedachten associaties zijn mij niet vreemd. We wachten geduldig en ongeduldig op een vaccin. We willen, we wachten, we willen, we wachten, gvd, waar blijft het?

 

Het is er wel maar je ziet het niet, rara wat is het?

 

Ik word gek van die overheid. Komt niks zinnigs uit.

Vertrouw ze ook niet meer. Altijd wat. Ze zorgen zo goed voor de Nederlanders. Help ze drukken.

Je moet je wel laten vaccineren hoor, anders dit en anders dat. Bij elke oudere die zo gelukkig was een shot van de overheid te krijgen, hele groepen cameralui er bovenop met enorme toeters, over de grond kruipend alsof ze de laatste leeuw in het wild gingen schieten.

Gestoord. Maar het beeld beklijft dan, hopen ze, dat we allemaal meedoen.

 

Allemaal! Ja, kom op dan! Eikels.

Maar Hugo de Jonge kan je ook niks verwijten, net zo min als Ursula van der Leyen. Ze drukken hun snor waar het maar kan. Niet dat ze er één heeft. Toegeven links en ontduiken rechts. Geen antwoorden, wazige antwoorden, omtrekkende bewegingen.

 

Thierry Baudet kun je ook niks verwijten. Als je als eikel geboren bent word je nooit een kwartje.

Blij dat ik niet in dat app-groepje zit. Misselijkmakend.

 

De avondklok wordt tot twee maart verlengd. Kan ik hem 's avonds in elk geval niet tegenkomen, of zijn kornuiten. Pff, gelukkig maar. Zou hem wel een sneeuwbal in zijn nek willen gooien. Wat straalde hij weer van alle aandacht van journalisten. Hij heeft de aandacht weer terug. Daar begint het mee in de politiek. Aandacht. Zal FvD wel van 2 naar 4 zetels gaan.

 

 

NRC-columnist Tom-Jan Meeus merkt op dat het Outbreak Management Team (OMT) zowel in november als nu een avondklok adviseert, maar beide keren de precieze effectiviteit niet kan onderbouwen.

In november wilde het kabinet er alleen niets van weten, terwijl de maatregel nu op basis van dezelfde informatie met drie weken wordt verlengd.

 

Ze doen maar wat, denk ik dan.

Het is als rijden in de sneeuw, beetje sturen naar links, rechts, gasje d'r bij, gasje d'r af, ja, zo gaat ie goed, zo gaat ie niet goed, geen idee. Dit wordt zeker weten een carnavalskraker. Oh nee.

 

Ook met Chinees Nieuwjaar en carnaval maar één gast over de vloer.

 

Dit betekent bijvoorbeeld dat ouders met meerdere uitwonende volwassen kinderen tijdens het Chinees Nieuwjaar volgens het overheidsadvies slechts één kind mogen uitnodigen. Dat sommige gezinnen de feestdagen daardoor niet samen met elkaar kunnen doorbrengen, noemt de woordvoerder dan ook een "harde boodschap".

 

 

Tekst loopt nog twee slotregels door onder de foto

Een fysiotherapeut mag de kapper wel behandelen, maar de kapper mag de fysiotherapeut niet knippen.

Al dat soort scheve dingen. Het voelt scheef het is scheef, maar het is wat het is.💁‍♀️🙅‍♀️