Ich habe es nicht gewusst, echt niet

Echt niet! Ik had nog nooit van Rottemeren gehoord! De leukste tweety op mijn lijst woont natuurlijk heel ver weg. Zo gaat dat nou altijd. Nou is Nederland hemelsbreed niet zo breed, als je de hemel niet breed vindt. Ik wel.

De vrijheid om te beslissen of ik wel of geen baby wilde, was er. Die vrijheid is er. Zo vanzelfsprekend is dat niet. Niet meer, de wereld zakt in de oude groeven. Back to the Future. Alabama, Missouri, Georgia, Ohio, ring out the new, bring in the old.

Ik kon in 1984 zelf die keuze maken zonder dat het van bovenaf opgelegd was. Gelukkig. Het was uiteindelijk mijn eigen keuze, waar ik vol voor ben gegaan. Anders zou ik altijd moeten denken, de overheid heeft het voor mij beslist, want ik mocht geen abortus. Ik moet er niet aan denken. Maar ik moet sowieso niet aan abortus denken. Pas als je daar echt over nadenkt, met een kindje in je buik, dan besef je waar je mee bezig bent. Een jong mensenleven. Nee, ik zou het niet kunnen. Niet na 8 weken. Vaak weet je dan pas of je zwanger bent. Zeker niet bij 16 weken. Behalve in noodgevallen, zoals verkrachting, incest of medisch. Maar goed, dat is mijn idee. Ik kan nog niet tegen dode kuikens in een nestje, vanwege vergiftigde buxus rupsen. En dan wel je kindje van 10 weken in de prullenbak gooien? Neen!

 

AD: "In steeds meer Amerikaanse staten gelden strenge abortuswetten. Zo is het in Iowa en Georgia strafbaar abortus te plegen als de hartslag van de foetus te horen is, wat al zes weken na bevruchting kan zijn. Veel vrouwen weten op dat moment nog niet dat ze zwanger zijn. De ‘heartbeat bill’ zoals die bijvoorbeeld in de staat Ohio is aangenomen, is gebaseerd op wetsvoorstellen, geschreven door conservatieve organisaties die veelal religieuze redenen aanvoeren voor het in hun ogen onwetmatige recht op abortus."

Foto, Gouverneur Alabama, Kay Ivey, die nieuwe anti-abortuswet ondertekent.

 

Nou ja, mijn smartphone zet ik ook nooit op Locatie trouwens. Alleen om even de weer-app in te stellen. Anders krijg ik het weer in Amsterdam of Beijing. Dat schiet ook niet op. Ik wil alleen weten wanneer het regent in Amsterdam haha. Mijn oude stad, waar ik nog zoveel van hououou.

 

Amsterdam had al het voetbalfeest op het Museumplein, ze hebben ook al Ajax, alle grote musea, bedrijven enz. en krijgen straks natuurlijk ook het Eurovisie Songfestival. Ik zou het naar Maastricht brengen, alleen al om Amsterdam een toontje lager te laten zingen, om maar bij het zingen te blijven, en natuurlijk om Amsterdam te behoeden voor veel drukte en overbelasting. Dat willen we ze toch niet aandoen! Hordes rolkoffers over de toch al afgepeigerde kanaalkanten, die op instorten staan. We moeten de monumentale grachten ontzien, als natie. Dat is onze verantwoordelijkheid.!

Verantwoordelijkheid moeten we nemen, hoor ik elke dag zeggen. Niemand doet het, maar goed. O ja, en het Songfestival naar Maastricht voor het geval dat Frans Timmermans zijn dwangmatige zin niet krijgt om voorzitter van de Europese commissie te worden. Heeft ie toch nog wat.

Foto ANP, Duncan Laurence.

 

Die Thierry, heeft een knuppel in het hoenderhok gegooid en die knuppel was hij zelf. Natuurlijk ontkende hij de foto's van Klaver, Rutte en Jette achter het filmpje te hebben geplakt, met de tekst "Ich habe es gewusst". Dat was te verwachten. Duiken is zijn ding. Eerst een bommetje, dan op de kant gemaakt relaxt liggen drogen.

Het zou op Facebook en Twitter al zo zijn rondgegaan, zei Pinokkio wiens neus zichtbaar langer werd. Ja, maar zonder dat aangeplakte staartje allicht.

 

Hij toont zich in zijn uitleg bij WNL begaan met het lot van die vrouwen en alle vrouwen in Europa, en alle homo's die ook niet meer veilig hand in hand over straat zouden kunnen door de aanwezigheid van groten getale immigranten uit vrouw- en homo-onvriendelijke landen. En zelfs met de joden. Ach jee, jaja, hij maakt zich wat zorgen zeg, en weet niet eens wat er in WOII gebeurd is. Er hat es nog altijd nicht gewusst! 

 

Duidelijk dat hij zelf die foto's van de politici en de minister-president er achteraan geplakt, met 'ich habe es gewusst'. Of een partijgenoot die daar wel handig in is.

Daar wil hij allicht de verantwoording niet voor nemen. Hij gebruikt de vrouwen en homo's voor zijn strijd tegen immigranten, met name de moslims. Het is al een platgetreden olifantenpaadje door de PVV met Wilders voorop.

En nu weer zo een bommetje van de heer Baudet, die zogenaamd alleen maar een Franse schrijver voor het voetlicht gooit. Ach ja, je moet wat, als je net bent opgestaan en jezelf hebt afgedroogd, aan de rand van het zwembad. 

Dan wil je er weer in!

R.I.P. Peer Mascini

 

Maar nu met een vrouwOnvriendelijk praatje, waar we over moeten discussiëren, maar dan zonder hem, want onze discussies en reacties zijn maar 'ketellawaai' in zijn gevoelige oren.

Baudet ligt allang weer in de zon te luieren. Heeft alles alweer ontkent. Het zijn niet zijn ideeën en standpunten, beweert hij.

Toch, moet mij van het hart, dat vooral na Frans Timmermans' vurige pleidooi voor vrouwen en hun rechten, dat ik iets misselijk werd, hoe graag ik de beste man ook wilde geloven. Alle mannen zijn ineens feministen, ze drommen van alle kanten in het publieke debat op ons toe, hordes feministische mannen, het angstzweet breekt mij uit, ik word gillend in de nacht wakker,  terwijl de politiek al jaren voor het overgrote deel door mannen wordt bestierd en we nog niet veel verder zijn met die positie van de vrouw, behalve dat we aan alle kanten gedwongen worden om te werken! Werken kreng! En te stemmen! Op die mannen!

Anders betaalt je man maar 3x zoveel belasting, stomme trut, als je niet werkt! Hij zal er voor boeten en jij ook. En vrouwen wordt dus altijd gevraagd, als ze werken, vooral op hogere posities: Hoe kun je dat combineren met je baan? Die vraag is voor mannen nog altijd niet gesteld. Je vraagt ook niet aan een man of zijn bh goed zit, nou dan, dát vraag je dus ook niet aan mannen. Daar doet iedereen aan mee. Aan het niet stellen van die vraag, die ook voor mannen zou moeten gelden.

 

Kinderen zijn nog altijd de zorg van de vrouw in eerste instantie en niet van de man. Eigenlijk denkt de hele politiek als puntje bij paaltje komt, wat het mannelijke deel betreft, nog altijd vanuit de oude groeven in een oude plaat. Ze zijn allemaal old school, Jesse, jij net zo goed! In je eikeltjes pyjama. Wie heeft die in de was gedaan?

Foto: Frans Timmermans en Manfred Weber, Spitsenkandidaten voor de Eu-commissie.

Werken is voor je eigen bestwil en zelfstandigheid, zingen de politici met  hun valse kopstemmen, die de bocht uit gieren zoals Madonna in de slotscène.

Vele gewone werkenden, vrouwen en mannen, werken zich een slag in de ruimte om nog niets over te houden, na het afrekenen van de kinderopvang en velen zullen maar een schamel pensioentje bij elkaar harken in het werkzame bestaan. Als de vrouw dan in haar slotscène, die laatste jaren, alleen komt te zitten en haar pensioen bekijkt is het nog niet om vrolijk van te worden. Helaas, brood met alleen pindakaas. Vrouwen moeten werken voor de economie, en anders nie! Zo zit dat en niet anders.  Dat is de ware leugen, uh, reden.

 

Gebruikt Frans Timmermans niet ook de vrouw haar benarde situatie in de wereld voor zijn eigen belang?

Wat als een vrouw zijn zo begeerde plek voor zijn wijsneus wegkaapt bij de Europese Verkiezingen? Margrethe Vestager bijvoorbeeld, een Deense EU-commissaris.

Margrethe Vestager (Glostrup13 april 1968) is een Deens politicus die als Eurocommissaris voor Mededinging zitting heeft in de Europese Commissie. Ze was eerder minister voor Economie en Binnenlandse Zaken. Tussen 2001 en 2014 was ze parlementarier in het Deense parlement, de Folketing voor de liberale partij Radikale Venstre.

 

Ik heb niet zoveel verstand van die Europese zaken, wie wel? Niemand weet waar het werkelijk over gaat. Zal hij dan nog zo strijdlustig zijn of wordt de wind dan uit zijn zeilen geslagen.

Ik hoop het te beleven, dan zullen we het weten. Of niet, want politici weten alles met een gladde babbel weg te werken. Elke waarheid, ieder oprecht gevoel.

En ze ontkennen alles, glashard. 

Foto Wikipedia, Margrethe Vestager, Deense politicus in de Eu-commissie.

Het draait allemaal om de situatie van Europa in de wereld. Us against them. Toch wel. Al wil Rob Jetten juist niet met de rug naar China toe staan en Jesse Klaver wil Obama volgen, maar het blijkt nu dus Donald Trump te zijn, maakt hem niet uit, nu volgt hij Trump.  Nu wil Klaver ook aan importheffingen gaan doen, zei hij gisterenavond bij Pauw

Alsof wij, Nederland, les Pays-Bas, douze points, ineens zo groot als de Verenigde Staten zijn geworden.

Ik vind het leuk bedacht hoor, haha, Nederland die aan protectionisme gaat doen, Klein Duimpje of David, die Goliath zal verslaan en onderaan zie ik Jesse Klaver staan, ergens in Rottemeren of Roosendaal met de voetjes stevig op de grond gepland en de mouwen van zijn witte overhemd opgestroopt en zijn kuif als Trump opzij, opkijkend naar China en de rest van de wereld, roepend, kom maar op met je spullen, wij heffen onder het mom van CO2,  import belasting

Wat de Chinezen niet betalen als CO2 heffing, wordt als het aan Klaver ligt, aan de Europese grens dan afgerekend.

 

Terwijl ik het filmpje nog even terugkijk, valt mij op dat ik dezelfde vergelijking trek als Rob Jetten deed. Hij was eerst, dus, ik ga dat niet van hem wegsnaaien, blijkbaar twee zielen één gedachte. Ik denk dat ik er uit ben. Voor Donderdag, D-day. Ik ga toch stemmen.

Nee, niet op Rob Jetten want hij vindt Europa zo geweldig dat hij de waarheid van de vluchtelingen niet meer wil zien.

Europa neemt zijn of haar verantwoordelijkheid niet. Is Europa eigenlijk mannelijk of vrouwelijk of inmiddels transgender? 

Maar goed, het is helemaal niet goed.

Foto Jesse Klaver versus Rob Jetten bij Pauw.

 

Operatie Sophia

Nieuwsuur: "...Het schip van kapitein Fitzgerald maakte deel uit van 'Operatie Sophia', een Europese militaire missie op de Middellandse Zee. De operatie begon in 2015 toen er een sterke stijging was van het aantal migranten dat naar Europa kwam. Na verschillende incidenten waarbij boten met vluchtelingen kapseisden en er veel mensen verdronken, besloot de EU om een militaire operatie op de Middellandse Zee te beginnen."

 

Nieuwsuur: "...Belangrijkste doel van de missie: het aanpakken van mensensmokkelaars. Wapens moesten in beslag worden genomen en boten vernietigd. Later kwam daar ook de training en financiering van de Libische kustwacht bij. Die moest zoveel mogelijk Afrikaanse migranten tegenhouden.

Maar in praktijk pikten de Europese patrouilleschepen nog veel migranten op; volgens de laatste cijfers ruim 45 duizend in vier jaar. Die migranten werden vervolgens naar Italië gebracht. Daar ontstonden bezwaren tegen de missie.

'Italië is alleen gelaten'

Volgens de Italiaanse oud-minister van Binnenlandse Zaken, Marco Minitti, ontbreekt het in Europa aan solidariteit. "Men heeft gedacht dat het migratieprobleem hier in het Middellandse Zeegebied een Italiaans probleem was. Italië is alleen gelaten, dat hebben bijna alle Europese landen erkend. En daarmee is het anti-EU gevoel hier toegenomen."

 

Volgens een VN-rapport dat eind december verscheen, is er sprake van grove schendingen van mensenrechten en verdwijnen migranten onder erbarmelijke omstandigheden in Libische detentiecentra. In het rapport wordt gesproken over marteling, seksueel geweld, afpersing, uithongering en slavernij van vrouwen, mannen en kinderen. De Britse zender Channel 4 toonde amateurbeelden van de omstandigheden in de Libische detentiecentra.

Met het oplaaien van de oorlog in Libië wordt de situatie voor migranten alleen maar slechter en gevaarlijker. Advocate Giulia Tranchina is zeer kritisch over de Europese steun aan de Libische kustwacht. Ze heeft bijna dagelijks contact met migranten in Libië. "Ik krijg wanhopige oproepen om hulp. Door de oorlog verlaten bewakers de detentiecentra en blijven de migranten achter zonder water, voedsel en elektriciteit."

 

Lees het hele artikel op Nieuwsuur, read and weep!

En zeg niet....Ik heb het niet geweten....

 

Foto AFP, Madonna, songfestival.