Wat een dag. Begon bij het ontbijt met die Opheusden lul op de weg. Die afbeelding van een giga dick in witte lijnen verf op het idioot rode asfalt. Degene die dat geflikt heeft, dat 'schilderij', moet het ook schoonmaken, werd er gezegd in het nieuws. Lijkt mij, gewoon de hele boel witten. Is gelijk dat rare rood weg. Ik heb nog wel een verfroller over. Ik hoor mijn moeder zeggen, oh, maar wit is zó besmettelijk. Ja, dus, dan wordt de heleboel mettertijd zwart,…dan is dat dus opgelost.

 

Daarna het gevoelige onderwerp van de IS kinderen, die ze uit het kamp ophalen in Syrië. De twee kinderen van 2 en 4 jaar zijn wees.

[Volkskrant: “…De teruggehaalde kinderen waren 2 en 4 jaar oud toen hun moeder, de 31-jarige Karenia J. uit Zwolle, in Syrië overleed aan de gevolgen van een chronische ziekte, die fataal kan worden in slechte medische en hygiënische omstandigheden. Meerdere bronnen verklaarden de afgelopen maanden tegen deze krant dat beide kinderen mogelijk lijden aan dezelfde ziekte, en dat gevreesd wordt voor hun leven als zij langer in een Syrisch kamp blijven. De vader van de kinderen, een Belgische IS-strijder, is al eerder op het slagveld gestorven….”]

Wat een gezeur allemaal. Ze hadden allang alle Nederlandse kinderen op kunnen halen. Er worden er nu twee opgehaald. Inmiddels zijn ze al in Nederland waarschijnlijk. Twee kinderen en Nederland roffelt zichzelf op de borst. Aan de andere kant, om de aanhang van Wilders en Baudet gerust te stellen, zegt minister Blok (BuZa) streng, dat er beslist niet meer kinderen opgehaald gaan worden. Punt. Uit!

Dan hoor ik ineens zeggen door iemand, dat er niet meer Nederlandse kinderen zijn daar, in die hel, ver van ons bed.

Waar maakt iedereen zich dan druk om als dat waar is? Waar maken we ons überhaupt druk om? Moeten wij niet weer voorop lopen als altijd bij alles? Nederland, de beste, het meest geciviliseerde, geleerde, slimste, best voetballende land van de wereld? Frankrijk heeft al van ons gewonnen met 12 kinderen die ze naar huis halen.

Dus binnenkort kunnen ze in Frankrijk verwachten te worden opgeblazen door die geradicaliseerde baby’s.

Ga toch gauw weg. Het zijn kinderen en wij zijn beter dan IS! Wij zijn geen gevoelloze schoften, nee, wij zijn het rijke, geciviliseerde, integere, weldenkende, sociale, christelijke ahem westen.

En wij zeggen, zoek het maar uit stomme kinderen van je stomme ouders, moet je maar niet uit zulke asociale ouders geboren worden. Kan ons niks verrotten. Rot daar maar weg, wij ruiken of horen het hier toch niet.

Wij horen alleen Baudet en Wilders, die ons voorhouden, dat het voor ons bestwil is, dat wij ons nu als ordinaire gevoelloze rationele idioten gedragen.

Je ziet een kind op de snelweg zitten, wat doe je, je zoeft er langs en dan…? Dan zeg je och, toch maar van achterlijke ouders, niet mijn schuld, groeit anders toch maar op als een loser,- 'voor galg en rat' heette dat vroeger-, en gevaar voor de maatschappij, gaat ons klauwen met geld kosten, vroeg of laat,…laat maar platrijden.

 

Er werd ook ineens gezegd, dat de Koerden het blijkbaar wel oké vinden dat we de 2 kinderen ophalen…alsof de Koerden er ooit iets tegenin gezegd hebben.  Zo van, blijf van onze kampkinderen en volwassenen af. Wij hebben ze eerlijk gevonden ja!

Neen. Van het begin af aan hebben de Koerden, na eerst het vuile werk te hebben opgeknapt, het vechten, die kampen gerund en gezegd, Europa, jullie mensen zitten hier, kom ze ophalen, met hun kinderen, het is voor ons veel te veel allemaal. We kunnen niet zorgen voor genoeg drinkwater, voedsel, medicijnen en zorg en veiligheid! Het groeit ons boven het hoofd!, maar dat kon niemand een hol schelen. Zoals altijd.

Nu ineens praten of dat de Koerden wellicht dwars liggen bij het ophalen van kinderen.

Men zoekt blijkbaar een reden, of andere mensen, om zich achter te verschuilen.

Maar we willen ze gewoon niet, net als al die andere vluchtelingen, laat ze maar op zee verrekken.

 

Nee, de politiek ligt dwars. Het is uiteindelijk allemaal politiek. En achter de politiek, zitten wij, het volk.

VVD is bang nog meer aanhang kwijt te raken aan Wilders, oh nee, Baudet.

Het gaat om de toekomst van… de kinderen? Nee, van de VVD.

 

Er waren sinds 2012 300 Nederlanders bij IS waarvan er nog 85 lid zijn van die organisatie, schreef de Volkskrant in februari 2019

[“…Als de Nederlandse IS-leden heelhuids op een van de vrachtwagens hebben kunnen stappen, dan zullen ze vermoedelijk binnenkort worden vervoerd naar een van de Koerdische vluchtelingenkampen of gevangenissen in Noord-Syrië. Daar treffen ze vijftien landgenoten – tien vrouwen en vijf mannen – die zich al eerder overgaven aan de Koerden. Het aantal meerderjarige Nederlandse Syriëgangers in Koerdische handen zou daarmee op 100 kunnen uitkomen. Zij worden vergezeld door ongeveer 120 kinderen, van wie driekwart in Iraaks of Syrisch strijdgebied is geboren…”]

 

Daarvan zijn dus ongeveer 90 kinderen in Iraaks of Syrisch strijdgebied geboren. Maar wat maakt het uit waar ze geboren zijn? 

Volgens Nu.nl zijn dat 40 kinderen.

'Het aantal Nederlandse uitreizigers die vastzitten in Koerdische kampen of in de gevangenis in Syrië is toegenomen. Op dit moment gaat het om 25 volwassen en veertig kinderen."

 

Hoeveel zijn het er nou? Het stikt er van de lui van de inlichtingendienst in die kampen, ze weten het tot op de hartslag nauwkeurig.

 

 

Ja maar ze zullen ons vermoorden als ze groot zijn, tikkende tijdbommen, zeggen de schijtebroeken. Wat een onzin.

NOS:

"…Bovendien", zegt Ramadan, "zijn daar nauwelijks 15-, 16-jarige Nederlandse kinderen. Veruit de meesten zijn jonger dan 4 en een flink aantal is jonger dan 8. Vaak zijn ze daar geboren."

“Het terughalen en re-integreren van IS-kinderen "moet te doen zijn", zegt Ramadan. "Nederland heeft als een van de weinige landen in de EU plannen gemaakt voor de re-integratie van alle ruim 85 Nederlandse kinderen daar. Voor alle kinderen is in kaart gebracht of ze bij grootouders, ooms of tantes kunnen blijven. Heel veel van die families zijn helemaal niet radicaal en die vinden het verschrikkelijk dat kun kinderen daar heen zijn gegaan en kleinkinderen hebben gekregen."…”

Huh, 85 kinderen? 85 kinderen zitten in de hel! Alstublieft, dankuwel. Elk kind is er één teveel! Maar op zich is 85 kinderen helemaal niet veel. 85 slappelingen in het Kabinet, da's pas veel.

 

En we zitten hier maar te jeremiëren over het al dan niet terughalen. En nee, we gaan het niet doen, punt uit!

We lopen dus toch voorop. Als een van de weinige landen in de EU plannen gemaakt voor de re-integratie van alle ruim 85 Nederlandse kinderen daar.

Tja, men staat dus al klaar om die baby’s te re-integreren. Dat zal ze leren. Wat voor plaatje is dit? Zie je een geweer? Nee een banaan, heel goed, hier is een snoepje.

Ach ik houd erover op. Een mens hoort een ander mens sowieso niet voor dood achter te laten.

Misschien deed men dat in WOII. Men liet het maar zo gaan, die treinen, en dat ophalen met valse honden, soldaten en geweren, van de Joden in de straten. Gewoon de gordijntjes dicht en doen of je weg bent.

Nu zit daar zo een vieze…man in de Eerste Kamer, die vindt dat de Joden van zich af hadden moeten bijten. Hij verwondert zich er al zijn hele leven over hoe dat toch gebeurt kan zijn destijds. Waarom deden jullie nou niks? Je middelvinger opsteken of zo. Je vuisten laten zien. Heel hard schreeuwen, schoppen, een robbertje vechten.

 

Kinderen die vluchtten werden in de rug geschoten...hoe haalt die man het in zijn hoofd! Iedereen was bang, bang zoals die man nooit heeft meegemaakt. Bang, elke seconde, dagenlang, nachtenlang, jarenlang, bang, zoals die kinderen in die Syrische kampen. Bang! 

 

Hij vergeet al die jaren helemaal een boek te lezen over het onderwerp. Of een film te kijken over de Holocaust. Of eens te gaan praten met nabestaanden, voor zover die er nog zijn. Of eens naar de informatieve filmpjes en reportages te kijken rondom 4 mei, 20:00 uur met interviews met mensen die er middenin zaten.

Nu zit deze man dan namens FVD in de Eerste Kamer. Oké, hij zegt nu zelf ook dat hij stom is geweest. Zo had hij het niet bedoeld, er hat es nicht gewuSt.

Fluitketel. Mijn overgrootvader zal het verder worst wezen. Hij ligt daar fijn, aan de voet van de eeuwenoude eik die naast de Joodse Begraafplaats staat. Ergens tussen een paar zielige steentjes, amper te vinden, alleen met een gids. Ik heb hem dan toch gevonden. Daar achterin, waar wij altijd graag zitten. Onopvallend, liefst achterin. Of het nou de bios is of bij een voorstelling. Altijd bescheiden en rustig, achterin. Daar ligt hij netjes begraven, omdat ze in Westerbork de schijn op wilden houden. Hij kwam er in december binnen, op zijn oude benen. 5 januari was hij dood. Rara hoe kan dat? Na jaren….gewoon vermoord! Hoe dan ook. Doodgemaakt. Uitputting, stress, slecht eten, en wellicht heeft hij een rotklap gekregen omdat hij protesteerde. Want zo zijn wij ook. Opstandig. Grote mond. Een klap kan fataal zijn.

Wie weet heeft hij niet zijn Maul gehalten en heeft dat met de dood moeten bekopen. We zullen het nooit precies weten, maar die klootviool van FvD  die weet zonder enige informatie tot zich genomen te hebben, die weet het wel. Die zal het wel eens even zeggen.

En dat loopt vrij rond, in de Eerste Kamer nog wel.

Een ding. Ik ga nooit meer stemmen. Nergens meer op. Het zijn allemaal oetlullen.

En nu die pensioenen, waar ze zo over delibereren en straks mag mijn man er nog over stemmen ook. Heel fijn. Nog even en er is geen pensioen meer over om over de zeuren.

Na al die jaren moet hij boete betalen. Of misschien net niet, maar toch wordt het pensioen ingekrompen. Hij was in 2016 al bijna gestorven.

Daar hopen ze ook op. Dat je allemaal het loodje legt voor je je welverdiende pensioen kan innen.

 

Nou ja.

Intussen hebben de Oranje Leeuwinnen de eerste strijd gestreden. In de reservetijd nog net een doelpunt gescoord. ’s Middags werd er al over geleuterd door de beroeps leuteraars Erik Dijkstra en Frank Evenblij. Het ging over de zwarte string, van Shanice van de Sanden, …natuurlijk.

Wie weet heeft dat haar van slag gemaakt, want ze was in geen velden of wegen te bekennen.

Van mij mag dat programma van NPO radio 1 wegbezuinigd worden in de nieuwe bezuinigingsplannen die op stapel staan. Het gaat helemaal nergens over. Kost klauwen vol geld.

 

Zo kan er heel veel links en rechts bezuinigd worden en van dat geld kunnen we gemakkelijk 85 kinderen terughalen en naar ‘re-integratie-trajecten’ sturen. Op hun driewielers.

Theresa May, daar had ik Maydelijden mee, is inmiddels allang vertrokken, met de boot naar warme streken, om bij te bruinen na al dat bleken in het Britse Parlement.

Zij ligt allang ergens aan het witte strand, in haar zwarte string, heerlijk te zonnen.

Haar rode jasje hangt onder de parasol over de strandstoel. En vanavond gaat ze aan de zwier en doet op Ibiza haar dansje, drinkt zelfs wat bier...

 

Ach ja, alles gaat voorbij. Negen jaar pensioenoverleg. Zelfs Brexit.

En hopelijk Trump, senator, haha, Toine Beukering, FvD, strafbaarheid homoseksualiteit in Botswana, is vanaf vandaag voorbij.

 

Dit Kabinet. Hollandse nieuwe, pensioenen en enorme hagelstenen…

Het gaat allemaal voorbij...allemaal....