Pedís, padèl!

donderdag 8 april 2021

13:39

Leuk, zo'n 'nieuwe' sport! Je spreekt het uit als padèl! Dus niet als: Pèddel. Op z'n Indisch klinkt het nog leuker, maar zo praten wij natuurlijk niet, ik doe het toch, ik ben Indo, dus ik mag, omdat ik dat leuk vind ja! Met pedís erbij, pedís padèl! Klinkt als een pittig gerecht dat je een paar klappen om je oren geeft, waarna je 3 weken aan de beademing moet bij Gommers­čś▒

De sport Padel is gestart in Acapulco, Mexico, in 1969

 

Mijn broer gaat vandaag ook met pensioen. Hij heeft eindelijk alle tijd aan zichzelf. Zijn sporten zijn badminton, -je bent Indo of je bent het niet-, en SUP-pen. Stand Up Paddle Board. Zodra het weer en corona het toelaten, trekt hij erop uit met het  board op het dak naar idyllische wateren, zoals de Weerribben. (2 e's, 2 r-en, 2 b's en 2 V's, wat een hebberige naam eigenlijk, Weerribben) Maar dat padèllen lijkt hem ook wel wat.

 

(Annemarie Jorritsma had het over nótulen, dat wil zeggen, in Even Tot Hier begreep ik pas wat ze daar stond te mummelen tijdens het debat. De volgende dag sprak een vrouw op tv het woord vágina uit als vagína.

Norma-liter hoor je toch meestal vágina, als je het al hoort, meestal is het een ander woord. Normáliter is het vágina, kud nog aan toe. Daardoor heb ik geen idee waar het eigenlijk over ging. De eerste maal dat ik het woord 'bommelding' las, ging ik ook de mist in, lang geleden. Wat hebben we gelachen. Al was er feitelijk niks te lachen. )

 

Continenten = het injecteren van je bips

Continenten = bepaalde delen van de wereld

 

Douchegel = een stekelig varken in je douche

Douchegel = goedje om jezelf mee te wassen

 

Draaikiepraam = Uu, wacht even...

Draaikiepraam = Raam dat kan kiepen

 

Massagebed = een menigte die zit te bidden

Massagebed = een bed waar je op ligt tijdens je massage

 

Papavers = heel veel klaprozen

Papavers = een gedichtje voor paps

 

Pilslikker = iemand die graag lebbert aan bier

Pilslikker = iemand die geregeld pillen slikt

 

Van <https://www.ze.nl/artikel/211204-30-woorden-die-je-verkeerd-kunt-uitspreken>

 

 

Het padellen lijkt mij ook heel leuk, zeker weten. Voor een bal ga ik wel rennen. Het zit mij in het bloed, zoals een Jack Russell bij iedere tennisbal uit zijn dak gaat. Helaas zal me dat niet meer lukken. Ik weet nog dat wij honden hadden en ik elke dag met de tennisbal, en de honden natuurlijk, naar bos en veld trok. Even een partijtje voetballen met de hond. Maar Shakira speelde altijd vals. Snel de bal bij mijn voeten vandaan kapen. Niet dat ze zich daar van bewust was natuurlijk. Naar eer en geweten speelde ze vals! Hakim zou het worst wezen, die wilde muizen vangen, of mollen mollen. 

 

Rutte is wat dat betreft net een hond. Laat ik het niet over hem hebben. Heb al bijna een overdosis opgelopen. Overdosis politiek, na de debatten en verkiezingen en het kiezen van een nieuwe Kamervoorzitter. Overdosis Rutte. Nog erger dan de overdosis Ali B. Godsamme. Blij dat die niet in de politiek gaat. Wil je even relaxen bij TVOH of nu dan TVKids,…nee hè. Ga weg man! We want more, nee minder!

 

Altijd de grootste mond, altijd haantje de voorste, de leukste willen zijn, de begrip volste, de wijste en inmiddels de rijkste, weet ik niet, weet ik wel zeker. Een lèl met mijn padèl!

 

Ben 'm helemaal zat. Ali B. en Mark R. samen op een van de Waddeneilanden. Mogen ze aangespoelde troep van de zeecontainers van het strand vissen. Doen ze nog iets nuttigs.

Ik zie Mark R. al glimlachen en naar Ali knipogen. Wat zal Kaag een beroerde nacht gehad hebben, na die knipoog van Mark. En ze is op die gewiekste manier, door die knipoog, heel slim aan hem gelinkt geraakt, als een wrat op een everzwijn. Nou weet ik niet wie dan wat is. Zij de wrat of het zwijn? Zwijnen zijn heel slim, maar Mark R. is dat ook. Allebei zijn ze slim, en hoe. Verkeerde vergelijking.

 

Als een machtigingscode van de belastingdienst gelinkt aan een burger die de aangifte moet invullen.

Even tussendoor. Heel verhaal, korte versie: mijn man kreeg mail van de FNV dat de belastingdienst een fout heeft gemaakt waardoor half Nederland de machtigingscode niet gekregen heeft.

Die mail kreeg hij vandaag, 8 april, en ik kreeg mijn machtigingscode eindelijk gisteren, 7 april 2021. Dat wil zeggen, de tweede machtigingscode. De eerste had ik gelukkig 7 maart ofzo al, niet dankzij de belastingdienst, integendeel. Daar had ik zelfs geen bericht van gekregen dat ik mijn aangifte kon gaan doen. Ik leek helemaal niet meer te bestaan. Mijn man had beide formulieren wel allang ontvangen.

Dus ik gebeld naar de belastingdienst. Zegt de beste man, dat die machtigingscode niet van de belastingdienst komt, maar van DigiD. Die moest ik maar bellen, en hij zocht het telefoonnummer voor mij op. Ik Digid bellen. De mevrouw regelde het voor mij, nadat ik ook op hun site een poging had gewaagd, maar ik begreep er geen donder van. Dan bel ik liever maar even, old school. Ze zei nog, misschien krijgt u er nu wel twee. En dat is dus zo gegaan. En allebei de keren, zoals altijd, op het postpapier van DE BELASTINGDIENST. Waarschijnlijk moeten zij een seintje aan DigiD geven, en is dat de mist in gegaan. Wat voor straf zullen wij hun nou eens geven?! Verbannen, maar niet naar de waddeneilanden.

 

Afijn. FNV heeft het nu uit de doeken gedaan. Je kon bij hun dus wel laten invullen, maar wij hadden het half maart al zelf gedaan, new school, zo van, het mot maar. Anders moesten we wellicht weer naar Hoogeveen afreizen en zou daar alles weer verwarrend zijn en moet je misschien eerst een negatieve coronatest laten zien. Nou ja. Word ik knettergek van, wie niet. Dus we hebben het voor het eerst zelf digitaal gedaan. Op hoop van zege, Here sta ons bij, want als je een fout maakt, maken ze je af bij de belastingdienst, leuker kunnen ze het niet maken!

Anders hadden we nu nog maar 1 maand gehad om de boel in te vullen tot 8 mei, of hebben ze dat nu weer verschoven vanwege hun eigen fout? Nee, dan moet je zelf weer uitstel vragen. GRR

 

Ze hebben handjeklap gedaan. Dat is zeker. D66 met VVD. Maak er maar vast DVVD van. Er was een tijd dat het PVVD was. Maar het kan verkeren. Alles kan verkeren, zei Alice in Wonderland, terwijl zij ondersteboven aan een tak bungelde.

 

Laat die 66 maar zitten. Dat is heel lang geleden. We zijn inmiddels een eeuw verder, en 55 jaar. Er is bijzonder veel water door de wijn en Rijn gegaan. Het meeste van de D66 wijn is in de zee terecht gekomen bij de containers met koelkasten. Voor de verkiezingen drukte die partij zich naar voren als de groenste partij, bij monde van Rob J.

Ineens waren zij de groenste. Nou, dacht het niet.

Maar GroenLinks blijkt ook niet de groenste te zijn. Jesse K. heeft alles in de uitverkoop gedaan, Groen zowel als Links, aan het verslag te lezen van de mislukte verkenners Kasja O. en Annemarie J.

Jesse K. wilde wel inleveren op het klimaat, het halveren van de veestapel en de migratie.

 

"Daar zie je kansen voor verbinding tussen partijen, want goed voor verdienvermogen NL".

 

Dat is in het verslag van de verkenners te lezen. Niet GroenLinks, maar Rechtsom.

Maar er staat ook dit, over mijn partij, de Partij Voor De Dieren:

"…Het voorkómen van nieuwe pandemieën.

Het in samenhang oplossen van de klimaat-, biodiversiteits-, en wooncrisis"

 

Kijk, dat klinkt pas echt zinnig, groen, sociaal en links, van Esther Ouwehand. 

Wat Jesse K. aan het doen is weet ik niet, maar mochten er weer nieuwe verkiezingen in het verschiet liggen, dan gaat GroenLinks geheid nogmaals gehalveerd worden. Dat gaat sneller dan de veestapel halveren. Sneller dan het licht.

Jesse K. is te licht, te hoge stem, net een jongen, te licht bevonden, dan waai je zo vanwege je eigen hunkering met machtswinden mee.

 

"GroenLinks verloor bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 6 zetels en bezet nu 8 zetels in de Tweede Kamer. De partij heeft ook 8 zetels in de Eerste Kamer en 3 in het Europees Parlement."

 

Als er nog 3 zetels voor hem overblijven, voor hem en zijn secondanten, dan is het veel.

Jessias K. is gekruisigd, naast Mark R. op Golgotha.

Hoewel, we weten nog niet wat er zich in de overleggrot van de oude wijze man Tjeenk W. afspeelt en wat er uit zal komen.

Hoogstwaarschijnlijk Mark R. 4.0

 

Ik zocht een ander woord voor 'oude grijze wijze man', krijg ik dit van de Google god:

 

afgeleefd, afgezaagd, antiek, archaïsch, bedaagd, bejaard, belegen, degelijk, gammel, grijs, klassiek, op leeftijd, oudbakken, ouderwets, van vroeger, versleten. grijs (bn) : bejaard, oud.

 

Doe dan maar: 'Eminence Grise'

(1) oorspronkelijk vertrouweling van kardinaal Richelieu;

(2) vertrouweling van (kerk)vorst;

(3) ouder persoon die hoog gezag heeft op bepaald gebied.

 

De enige die begint met iets zinnigs te zeggen, is deze 'versleten oudbakken bejaarde' man, tijdelijk informateur. Maar hij fietst wel. En hij trekt eigenhandig de hele heisa uit de sloot of doet een dappere en verwoede poging daartoe.

Hij noemde het armoede, dat de politici bij een oude man van 78 terecht komen om de boel uit de prut te trekken. Hij is geen Boskalis loodsboot!

En hij begint met de kleinste partijen, Sylvana Simons had de eer met Bij1, omdat dat aangeeft dat er een nieuw soort politiek moet ontstaan, waarbij niet de grootste partijen de dienst uitmaken, met een knipoog en een telefoontje onderling, maar dat de kleintjes ook een achterban hebben bij de burgers en zij ook meetellen!

 

Dat heb ik Mark R. nog nooit horen zeggen. Alleen hij telt. Alleen Híj telt.

Als Joe Biden het kan met zijn 79 jaar, dan kan Tjeenk Willink het toch ook!

Ik zeg Tjeenk Willink for president, premier dan.

 

P.S. En als ik mij moet laten vaccineren met AstraZeneca, zeg ik nee, dank u. Of jij dat nou dom vindt of niet. Het is mijn leven en lijf. Dat is soeverein. Daar ben ik koning in, koningín!

 

Net of het zo goed is om de terrassen alweer open te gooien, of de 1,5 meter op te schorten, wat VNO-NCW wil, of allemaal weer gaan reizen, en de Covid naar Drenthe te brengen, waar wij eerst weinig last hadden, of net of het zo verstandig is weer te gaan vliegen wat velen deden voor de eerste lockdown en net of het zo verstandig is om demonstraties te houden en illegale feesten, kerkdiensten met 500 domme koppen! Dat is ook allemaal oliedom en slecht voor het bestrijden van de pandemie. Ik wil graag een vaccin, maar geen AstraZeneca, of hoe het tegenwoordig ook mag heten. Dat is iedereen al vergeten.

 

Blijf het maar zeggen: de voordelen wegen op tegen de nadelen, hersenspoelers! Blijf met je poten, woorden, gezeik van mijn hersens af!

Dan moet je achteraan aansluiten, voor een ander vaccin. Het gaat toch al lang duren door deze troep, die ze gelijk hadden moeten dumpen, maar niet bij de Waddeneilanden. Waarom doet de regering daar niks aan? Bescherm de Wadden, handen af van het Wad! Nee, dat is een brug te ver.

 

Men houdt vast aan rekensommetjes van waarschijnlijkheid.

Het leven is een kansspel. Jaag er nog wat containerschepen langs, maar zoveel, zóveel, kans dat containers in zee verdwijnen.

 

In alle eer een geweten maken anderen de beslissingen voor mij. Het individu telt niet mee. Alleen de grote groep.

Als er een paar honderd dood gaan aan die prik, op de 17 miljoen, waarom zou je moeilijk doen?

We hadden ook gewoon door kunnen gaan met het normale leven,

Dat is gewoon de natuurlijke selectie.

De natuur tegen de overbevolking. Opgeruimd staat netjes en dóór. O jee, wat zeg je nou toch? Het heet sarcasme.

Ik zeg, amen en halleluja! Doe (mij) maar een massagebed.

 

 

Fool's Overture