Wereld Alvleesklierkanker Dag, Voor je het weet is het 2024!

donderdag 19 november 2020

15:36

 

Het is vandaag Wereld Alvleesklierkanker Dag. Ik had er nog niet veel over gehoord, tot een familielid het bleek te hebben. Even later was het gebeurd. Alvleesklierkanker is een van de agressiefste kankers die er is.

Ze deed nog mee aan een testronde. Ze wist dat het niet zou baten, dat lazen we aan haar laatste schrijven, maar we wilden het nog niet echt weten. Zo snel, dat kon toch niet? Dat kan wel, bij alvleesklierkanker. Misschien de dodelijkste kanker die er is. Wellicht heeft ze wel bijgedragen aan het onderzoek voor een behandelmethode. Minder dan 10% van de patiënten die lijden aan deze ziekte leven na 5 jaar nog.

Men is nu dichterbij de juiste methode in de vorm van een soort immunotherapie, 'dendritische celtherapie'. Van de 10 patiënten die meededen aan het onderzoek, zijn er 9 na anderhalf jaar nog vrij van tumoren, schrijft RTL.

 

Ze zouden allemaal die pil, spuit of die behandeling nemen, die hun zou behoeden voor een voortijdige dood, als die behandeling of pil er was.

Maar de wetenschappers moeten nog veel stappen maken in het hele onderzoeksproces.

Dat duurt jaren.

Tot dusver is er 11 miljoen euro gedoneerd voor 18 wetenschappers die er aan werken.

Dat is bij lange na niet genoeg.

 

Nu gaan er miljoenen als pepernoten en speculaas doorheen om een middel tegen corona te vinden.

Het duurt gemiddeld 5 tot 10 jaar om een middel te vinden. In totaal zijn er nu al meer dan 100 vaccins in ontwikkeling. Met man en macht, dag en nacht wordt er naar gezocht.

We kijken er reikhalzend naar uit, met z'n alluh, dacht ik.

 

Dat velen er niets voor voelen dit vaccin toegediend te krijgen, die zag ik niet aankomen.

De overheid denkt er nu over, daarom heet het overheid, om er over te denken, om eerst de 60plussers de vaccineren, onder die groep eerst de aller oudsten. Na de 60plussers komen de mensen werkzaam in de zorg.

 

Dus eerst wordt het op ons uitgeprobeerd. Nu ik er meer over nadenk, bekruipt mij ook iets van, jeetje, gaat dat wel goed? Na de griepprik zit ik telkens met een zere bovenarm, voor een dag of vier. Ik had gevraagd of het in mijn rechterarm mocht, want ik ben links. Ja, dat zal wel kunnen, zei de mevrouw met de spuit. Gilde een assistente ineens van achter de balie, Nee! Dat mag niet! Die moet in de linkerarm! Omdat ze ook tegen iets anders vaccineerden voor ouderen boven de 70. Zag ik er al zo oud uit? Heb maar 1 vaccin nodig hoor. Maar goed, het moest links, dus links werd het! Het is beslist!

 

Recalcitrant als elke andere rechtgeaarde Nederlander, heb ik besloten om dat bij het eerstvolgende bezoek aan de huisarts nog eens na te vragen, waar dat in godesnaam allemaal over ging.

Ik wil het rechts ja!

 

Afijn. Problems, problems, nu blijkt dat vele dappere Nederlanders met grote monden en altijd in de contramine, niet aan dat nieuwe vaccin willen als het er bijzonder snel is.

 

Dan lijken we wel uit de brand, de brand weet u nog wel, die iedereen omsluit, de coronabrand, de covid-fucking19 brand, daar lijken we dan aan te kunnen ontsnappen!

We krijgen een reddingslijn. Een reddingslijn die zovelen met alvleesklierkanker zo graag gekregen zouden hebben, maar die is er nog niet.

We krijgen een reddingslijn toegegooid, misschien al begin volgend jaar, maar de helft van de mensen is chicken, pok, pok pok!

 

Het wordt eerst op ons ouderen en wijzen, ahem, uitgeprobeerd. Ook al heb je tig medicijnen in de knoken, het zou veilig zijn.

We gaan ervoor, voor volk en vaderland, za'k maar zeggen, doe ik ook eens iets nuttigs.

 

Nee, ik had niet verwacht dat dit een punt van discussie zou worden, zelfs zo dat ik vandaag het T woord nog helemaal niet gehoord of gelezen heb.

Trump schijnt zich te hebben opgesloten in het Witte Huis.

Hij twittert zich een slag in de ruimte las ik ergens, maar o ja, dat heb ik vandaag gelezen, hij heeft gezegd na beraad, dat hij zich in 2024 weer verkiesbaar gaat stellen! Dat wordt begrepen als een verkapte manier van toegeven dat hij de verkiezingen heeft verloren. Die had ik trouwens wel zien aankomen. Dat heb ik zelfs naar mijn dochter geappt een week geleden, dat hij zich weer opnieuw verkiesbaar kan stellen in 2024. Mijn dochter reageerde daar niet op. Ben bang dat ik haar pret om zijn verlies iets verpest heb. Mijn eigen pret ook. Ik volg T niet op twitter, dan zou ik helemaal gek worden. Joe Biden volg ik wel, met belletje. Daar word ik tot nu toe heel blij van. Dat ze hart hebben voor de vele zaken die er zijn blijven liggen, zoals het probleempje corona, het gevalletje discriminatie en racisme, het dossiertje klimaat en milieu enz. enz. Normale mensen die zich bezig houden met de dingen die schreeuwen om aandacht, met de mensen die schreeuwen om aandacht. Mens en klimaat doen er weer toe. De gek is weg ja! Ik vind, iedereen die op T gestemd heeft, in een schip en afzeilen naar de Noorpool.

 

Dat heeft lang geduurd, tot hij het door had, maar wat is lang. Een vaccin vinden duurt lang. Onder druk en met z'n allen en heel veel geld, man en macht, kan het blijkbaar veel korter.

Ze doen het natuurlijk niet allemaal alleen voor de medemens maar ook voor de eer en de verdiensten die gigantisch zullen zijn.

Tijd en geld zijn in deze wereld relatief. Zoals vreselijke ziektes.

 

Wat kanker betreft en hersenziektes, duurt het nog honderd jaar.

Voor mij niet meer. Ik hoop dat Stijn alle ellende in zijn leven nu heeft gehad, en dat het vanaf hier alleen nog maar makkelijk zal zijn. Geen enge ziektes er bovenop. Hij ging geweldig met 'racerunning' in een sportloopfiets. En met zwemmen bij therapie heeft hij zoveel plezier en trots op zijn eerste stappen in het water. Hij kan het!

Waar het andere kinderen makkelijk af gaat en met een jaar staan ze en gaan ze lopen, is het voor een ander kind een worsteling langer dan de Tweede Wereldoorlog.

 

Lopen is niet vanzelfsprekend. Niet weten of je zult kunnen lopen eens, is ontwrichtend, ook als het je kind aangaat.

Niet weten of een therapie aan zal slaan. Als maar het gevoel hebben van aan de kant te staan, met vrijwel lege handen. Alleen je horloge of je telefoon die aangeeft dat er al weer een jaar verstreken is.

 

Tijd is betrekkelijk, tijd is rekkelijk, wij zitten vast in verwachtingen. Wij zitten vast tussen hoop en verwachting, verwachting en hoop. Wie de koek krijgt, wie de gard.

 

Wie krijgt corona, wie ontloopt de dans? Wat zal de morgen brengen. Wat zal ik de morgen geven?

 

Inmiddels is het carbid niet aan te slepen. Met vrachtladingen wordt het spul door het land gesleept. Er zijn mensen die willen knallen. Waarom? Daarom, het zijn mensen.

Ze willen feesten en drinken, roken en stinken.

Wat is leven? Wat is leven behalve niet dood zijn? Wat is leven voor jou, voor mij?

 

Ik wandel graag, door de natuur. Ik leef op tussen de dode bladeren en schimmels die teren op vergankelijkheid.

Mijn honden konden er dan zo lekker bij komen, hijgend en vol levensvreugde om met voorpoten en snuit in de aarde te duiken, gravend, hijgend, de geur van bosgrond vulde mijn neusgaten, heerlijk,

Voor mij geen Channel 5

 

Zet al die mensen die het vaccin niet willen, de toekomstige vaccinweigeraars straks ook maar op een boot richting de Noordpool. Kunnen we hier weer verder. Alles weer open. Geen gedoe meer over vragen als, wij mogen met z'n vijven niet naar oma, maar oma kan niet naar ons toe komen, hoe moet dat? Waanzin!

Had het nog niet beseft. Je mag/mocht buiten je gezin maar 1 ander over de vloer, dat zijn er nu sinds 19 november maximaal 3.

Dus het gezin van 5 kan wel naar oma, maar niet allemaal tegelijk naar oma op bezoek. Neen.

Oma kan eerst de ouders ontvangen, ik zeg maar wat, en daarna de 3 kleinkinderen.

Of eerst de mama met 2 van de kinderen en later de papa met 1 kind. Of eerst de mama met 1,5 kind en dan...

 

O My God!

 

Buiten de eigen woning geldt per donderdag 19 november dat maximaal 4 personen of 1 huishouden in groepsverband ergens heen mogen gaan of iets mogen ondernemen. Kinderen tot en met 12 jaar tellen hierbij niet mee.

 

Van <https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/openbaar-en-dagelijks-leven>

 

Dus een gezin van 5 mag in 'groepsverband', als gezin dus naar oma of opa met kerst, maar je mag niet als groep naar binnen. Helaas. Behalve als er minimaal 2 kinderen daarvan jonger zijn dan 13. Ik begrijp het nu al niet meer.

 

Pfffft.

 

De overheid, er is steeds meer moeite om de overheid serieus te nemen. Omdat we allemaal meedenken en dan op situaties komen die de overheid zelf niet heeft kunnen bedenken.

 

Deze week wordt de Belastingdienst onder handen genomen. Vanwege die toeslagenaffaire.

Ze schuiven nu alles af op SZW. Ja ze geven toe, het was allemaal erg en ze trokken zachtjes aan de bel.

Sociale Zaken….W….Weet niet wat dat betekent. Ik denk: Sociale Zaken Weg! Maandag wordt Lodewijk Asscher onder handen genomen. En die lult zich er natuurlijk gladjes onderuit, want hij is een grote gladdakker, in de betekenis van gladjanus, gewiekst en listig. Er is ook een betekenis van 'oud slecht paard'.  Wist ik niet, doet er ook niet toe. Asscher is niet oud maar zo gewiekst als Voldemort en Trump bij elkaar.

 

Hij weet precies hoe te moeten praten om de linkse mensen om de vinger te winden. Om GroenLinks en SP bij zijn plannen te betrekken, plannen waar hij mee wegloopt, maar die niet door hem zijn bedacht. Zoals het afschaffen van de eigen bijdrage.

 

De man die niks gaf om zijn collega gaf niks om u en u en u.

O, SZW is Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Ze gaven een heleboel werkgelegenheid aan de Belastingdienst, die er in stikte zowat. En die gasten moesten het kotsbeleid uitvoeren. Zij waren Asschers henchmen geworden. De beulen van Asscher.

 

Leuker kon hij het niet maken.

Die hele zwik, ook de belastingdienstkoppen mogen van mij allemaal afzeilen naar de Noordpool!

 

Dat geld, gestolen van de burgers, moet terug, niet volgend jaar, maar nu, voor de Kerst.

We mogen dan niets vieren of de lucht in laten vliegen, zelfs niet Sintniklaas, behalve carbid, maar zo werkt deze

'democratie' niet. Deze verholen maffiastaat moet ontmanteld worden, steen voor steen, persoon voor persoon. Er moet een vaccin tegen komen!

 

Pieter Omtzigt en Renske Leijten zijn tot dusverre het geheime middel tegen deze maffiapraktijken. De Harry Potter en Hermione van de Lage Landen, de modderlanden. Er wordt wat aangemodderd. Met Van Huffelen zo uit Hogwarts afdeling Huffelpuf. 

 

 

"Maatwerk

Van Huffelen, die zich met flair door haar ontgroeningsdebat slaat, vertelt de Kamer dat alleen al het reconstrueren van een individueel ouder­dossier zo’n vierhonderd manuren kost. ­Vandaar dat ze de Kamer niet lang geleden moest melden dat het afhandelen van alle compensatieverzoeken waarschijnlijk tot in 2021 gaat duren."

 

Van <https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ongelooflijk-complexe-toeslagenaffaire-brengt-kamer-aan-het-duizelen~b973b76c/>

 

 

Dit jaar gaat zich goed afsluiten, met de onderste steen boven, is het niet met MH17, waar Rutte zo stoer over deed, dan toch met deze Duistere Zaak. Mark Rutte zal ook ondervraagt gaan worden, maar die komt er sowieso zonder kleerscheuren vanaf. Het zal hem nog weer groter maken, is mijn verwachting. Hij verdwijnselt en komt ergens anders weer tevoorschijn, in het slechtste geval. Swish and flick!

 

Van de PvdA en van Asscher als politiek figuur, zal dit jaar niet veel meer overblijven, dan wat vocht in de drukketel na het resomeren.

Wellicht is mijn glazenbol van 60+ aan vervanging toe.

Hoe het ook zij,

Dit jaar is zo voorbij.

Voor je het weet is het 2024

 

Cartoon, Emanuele Del Rosso, Joop.

Maak jouw eigen website met JouwWeb