De dag dat Arizona flipte, Go Joe Go en een gillende keukenmeid

vrijdag 13 november 2020

20:16

 

Vrijdag de dertiende, maar er zijn alleen maar leuke dingen gebeurd, behalve dan mijn heup, die ondanks mijn behandeling vanmorgen met massage en apparaten, flink opspeelt.

Maar dat hoort erbij. Koud en vochtig weer, daar houden mijn spieren niet van.

 

In- en uit de auto stappen gaat weer eens heel moeilijk. Lijk wel een oud wijf. Maar goed, verder was het een mooie dag, te beginnen met het nieuws dat Arizona blauw is geflipt. Stelletje flippo's.

In de nacht van donderdag op vrijdag in Amerika gebeurde het wonder dan toch. CNN moest er aan geloven, waar AP allang de kiesmannen van Biden op 290 had gezet, samen met de NOS.

 

Wat dat betreft niks nieuws, het stond de hele tijd al op 290 kiesmannen.

Vandaag heeft zelfs China Joe Biden en Kamala Harris gefeliciteerd. Top!

 

Je kan Trump tot hier horen tanden knarsen. Hij slaat de golfballen steeds verder. Kost hem kapitalen aan ballen. Zal wel uit de belastingpot betaald worden.

 

Bij Lidl zou ik kijken naar een beer voor €12,95. Ik verwachtte een kleine beer, normaal formaat, maar vond grote loeders. Ik was op slag verliefd en omdat we zo weinig kunnen knuffelen heb ik er een meegenomen op de scootmobiel. Voor Stijn's Sinterklaasfeest.

Hij is zo zacht en buigzaam dat hij makkelijk dubbelgevouwen in het mandje kon. Wel een beetje zielig, maar hij zit nu vrolijk tv te kijken met de baas en met mijn pet op, naar de finale van The Masked Singer.

 

Ik vond bij thuiskomst een brief in de bus van de bank aan mij gericht en daar houd ik helemaal niet van, verwacht toch altijd narigheid, als het over banken of de belastingdienst gaat.

Maar nee, een korte bedankbrief, zowaar, dat ik gereageerd had op hun verzoek mij nog eens te identificeren, na 25 jaar trouwe klant zijn en al drie keer eerder dit gedaan te hebben.

 

Het kon nu ook via internet. Nou daar word ik helemaal zenuwachtig van. Heb ze gebeld, en de mevrouw kon, vanuit haar huis vermoed ik, mij gerust stellen dat het inderdaad van de bank afkomstig was en dat het heel simpel is om het via internet…ik kom wel langs zei ik. Ze hoorde al dat ik het allemaal niet vertrouwde zei ze, maar ik hou nog niet echt van al die gadgets.

Voor je het weet moet je dit of dat doen, hier of daar drukken, doe je iets verkeerd…vroeger ging ik altijd gewoon naar de bank toe met mijn identificatie. Ze zocht het gelijk voor me op, ja de bank was gewoon open doordeweeks. Oké! Dat had ik zelf wel op kunnen zoeken, maar goed.

 

We zijn toch met pensioen, dus hoppa, volgende dag met de auto. Zo gepiept….afijn na anderhalf uur of twee uur, heel lang, stonden we eindelijk weer buiten. Niet dat er veel klanten waren, nee, zeer weinig, dacht, ik sta zo weer buiten. Mijn man maar wachten in dat tochtgat buiten. Tot ik hem binnen wenkte.

 

De medewerker vroeg op het laatst nog of hij nog iets voor ons kon betekenen, ja, een toilet graag, als dat kan? Ja, hallo, wij zijn ouderen hoor en de blaas doet daar ook aan mee.

 

Nou vooruit. Hij wachtte ons op natuurlijk, want wie weet wat je daar achter allemaal uithaalt, maar wij waren klaar en opgelucht. GVD zo lang in die zaak, met mondkap, of ik de bank ging beroven, nou dat had ik in die tijd al 10 keer kunnen doen, nee 100.

 

Gelukkig hebben we tijd zat, maar toch, allemachtig. Dus was ik toch wel blij met de bedankbrief, al was ie nog zo kort. Zo iets simpels kan al zoveel uitmaken voor een mens. Waar we al blij om kunnen worden, een knuffelbeer en een briefje.

 

Mensen zijn echt rare wezens. Dat zal die beer inmiddels ook wel denken, daar beneden op de bank bij de tv.

Eerlijk gezegd heb ik er later nog een gehaald. Niet dat we nog zwemmen in het geld na een jaar klussen van de spaarcenten, maar ik wilde er zelf ook een.

 

We hebben gelijk samen een dutje gedaan op de bank. Ik was zo weg. Zo een beer heeft een heilzame werking op een mens. Eerst komt er een verdrietig gevoel naar boven. Je kan er zo bij uithuilen. Al weet je niet eens waarom. Zoveel dingen. Teveel dingen. En dan val je met 'm in slaap.

 

Eigenlijk hebben we geen psychiaters of psychologen nodig. Weg ermee.

Ga met een beer in zee.

 

Psycholoog bij Op1 vroeg: Wat is de grens tussen verheerlijken en je mening uiten?

 

Lijkt mij duidelijk dat als je terrorisme, geweld of haat verheerlijkt, niet alleen in je hoofd maar het predikt, het uitdraagt, dat dat heel iets anders is dan gewoon je mening uiten over Zwarte Piet. Behalve als je daarop zegt dat je Zwarte Pieten in het gezicht gaat trappen, vooral als je dat zegt tegenover een menigte. Dat is fout. Al was het niet zo letterlijk bedoeld in dat geval. Toch moeten we ook oppassen voor het uiten van opgekropte emoties.

 

VVD wilde zelfs verbod op haat zaaien uit de wet halen. In 2014 is godslastering uit de wet gehaald. Dat vond ik al dom. Zeer dom. CDA was het daar mee eens, niet met mij.

 

Van 1 september 1886 tot 1 maart 2014 was het in Nederland wettelijk verboden godsdienstige gevoelens te krenken.

 

Van <https://nl.wikipedia.org/wiki/Godslastering>

 

Met gevangenisstraf van ten hoogste drie maanden of geldboete van de tweede categorie wordt gestraft:

  • 1°. hij die zich in het openbaar, mondeling of bij geschrift of afbeelding, door smalende Godslasteringen op voor godsdienstige gevoelens krenkende wijze uitlaat;
  • 2°. hij die een bedienaar van den godsdienst in de geoorloofde waarneming zijner bediening bespot;
  • 3°. hij die voorwerpen aan eenen eeredienst gewijd, waar en wanneer de uitoefening van dien dienst geoorloofd is, beschimpt.

— Artikel 147 van het Wetboek van Strafrecht

 

Van <https://nl.wikipedia.org/wiki/Godslastering>

 

 

Beledigen is al strafbaar en dat kan je ook zo'n 3 á 4 maanden gevangenisstraf opleveren.

Dus wat dat betreft wordt de lading al gedekt.

 

Van Toorenburg wil nu verbod op verheerlijking terrorisme. Als tegenzet op de moslims die een petitie hielden vlak na de moord op de Franse leraar.

Lijkt me een goed idee. Dat ze met die zwarte vlaggen stonden de zwaaien vond ik shocking. Destijds 2014 en ze werden al verboden.

 

Er werd ook met Hezbollah vlaggen gezwaaid.

 

"In Nederland zijn omstreden vlaggen en tekens tijdens protesten niet verboden, tenzij ze de openbare orde en veiligheid in gevaar kunnen brengen. In sommige gevallen kunnen vlaggen of symbolen aanzetten tot haat en geweld, en kan dit worden bestempeld als een strafbaar feit. Het is onduidelijk of de Haagse burgemeester Pauline Krikke (VVD) voorafgaand aan de demonstratie eisen en kaders heeft gesteld aan de demonstranten. De fractie van Groep De Mos in de gemeenteraad is wel kwaad geworden op het feit dat er een vlag van Hezbollah op het Lange Voorhout te zien was."

 

Van <https://jonet.nl/vlag-hezbollah-komt-tevoorschijn-in-den-haag/>

 

"Twee jaar geleden was er een vergelijkbaar incident in Amsterdam, waar anti-islambeweging Pegida mocht demonstreren. Vooraf had wijlen burgemeester Eberhard van der Laan (PvdA) gesteld dat nazi-symbolen niet mochten, omdat dit de openbare orde in gevaar zou brengen. Demonstranten droegen echter het logo van de beweging met zich mee, die bestaat uit een poppetje dat diverse symbolen en logo’s, zoals dat van de Koerdische terreurorganisatie PKK en de swastika, in een prullenbak gooit. Het hakenkruis was voldoende om Pegida Edwin Wagensveld in de boeien te doen slaan. Nadat hij op vrije voeten was, spande hij een rechtszaak tegen de gemeente aan die hij won. Volgens de rechter was het onterecht dat Van der Laan had gesteld dat het hakenkruis een gevaar zou vormen voor de openbare orde en veiligheid."

 

Van <https://jonet.nl/vlag-hezbollah-komt-tevoorschijn-in-den-haag/>

 

Pegida-hoofd gepakt: wanneer is hakenkruis verboden?

 

Van <https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2016/09/pegida-hoofd-gepakt-wanneer-is-hakenkruis-verboden/>

"

Edwin Wagensveld, de voorman van protestgroep Pegida, is donderdag bij de rechtbank afgevoerd door de politie omdat hij een shirt aanhad met daarop de afbeelding van een hakenkruis in een prullenbak. Hij zou eigenlijk in de rechtbank moeten verschijnen omdat hij eerder op een demonstratie dezelfde afbeelding heeft getoond. Maar een hakenkruis in een prullenbak, dat lijkt meer op een antinazisymbool. Wanneer is een hakenkruis eigenlijk verboden?

 Maar de Amsterdamse burgemeester had juist verboden om op wat voor manier dan ook symbolen als het hakenkruis of de logo’s van IS of Hamas te tonen. De burgemeester deed dat met een beroep op de Wet openbare manifestaties, waarin is aangegeven wanneer een burgemeester bijvoorbeeld een betoging mag verbieden."

 

Van <https://www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/2016/09/pegida-hoofd-gepakt-wanneer-is-hakenkruis-verboden/>

 

Antisemitische leuzen werden destijds ook verboden in Den Haag, 2014.

Van Aartsen liet het in eerste instantie begaan, na heel veel protesten werden de vlaggen en de gezichtsbedekking in beslag genomen.

 

Gezichtsbedekking was verboden, en nu moet het! Wij allemaal! Dringend advies en per 1 december verplicht, als ik het goed heb.

 

Dat Van Aartsen toen zo makkelijk was, is omdat nationaal beleid in dit land altijd zo vaag is. We doen niet aan een nationaal beleid, behalve dat je je belasting en zorgverzekering verplicht bent te betalen is de rest in mist gehuld.

 

Zo ook met corona. Nu zijn theaters, bioscopen, bibliotheken twee weken dicht maar ze gaan komende week weer open, terwijl het aantal besmettingen al weer drie dagen op rij stijgt.

 

Het gedoe en geharrewar om de mondkapjes, daar krijg ik nog hoofdpijn van. Maar ja, wij gaan er ook geen geld meer aan besteden met ons pensioen. Dus de wasbare mondkapjes dan maar gebruiken. Niet iedereen kan het betalen.

 

Mag je natuurlijk ook niet aftrekken van de belasting! Wij krijgen er ook geen vergoeding voor, nee hoor. We betalen nu mee aan vuurwerk waar we tegen zijn, en dat met 40 miljoen gecompenseerd gaat worden uit die belastingpot waar wij in pissen.

 

Nu weer het gedoe met het vuurwerk, dat na lang gehakketak dit jaar verboden is behalve sterretjes en carbidbussen. Ik dacht, landelijk, overal verboden, lees ik weer dat het per stad kan verschillen! OMG! Gek word je ervan.

 

Morgen de intocht van Sinterklaas. Daar gaat Stijn naar kijken met zijn mama, op tv. Intocht? Die zou er toch niet zijn? In Zwalk, de gemeente die niet bestaat. Ja eigenlijk doen alle gemeentes er dit jaar aan mee. Iedere burgemeester heeft een videoboodschap verspreid op internet dat de kinderen een tekening naar de burgemeester kunnen sturen en de burgemeester zorgt dat die bij de sint komt, appte mijn dochter.

 

Alleen Femke Halsema doet niet mee, hoorde ik vanmorgen op de radio. Het heeft geen prioriteit zou ze gezegd hebben.

 

Elke burgemeester bepaalt zelf hoe en wat en wanneer.

 

"NTR slaat aanbod voor verlaat Sint-filmpje van Femke Halsema af

De NTR slaat het aanbod van burgemeester Femke Halsema af om alsnog een filmpje op te nemen voor het Sinterklaasjournaal. Dat heeft de omroep vandaag aan ANP laten weten."

 

Van <https://www.ad.nl/show/ntr-slaat-aanbod-voor-verlaat-sint-filmpje-van-femke-halsema-af~a7b0a0c79/>

 

 

Ons land is geen eenheid en wordt nooit een eenheid, al is het nog zo klein, elke regio opereert als een staat in de V.S.

Ook al is een regio hier zo klein als een dorp in de United States.

 

Vraag mij nu af of we in ons dorp nu alleen carbid mogen schieten of toch een

Gillende keukenmeid!

 

Inmiddels is de stand: Biden, 306, Trump 232.

 

Yess, Go Joe Go!